OBNOVI ispucalih kocaka na platou ispred Hrama Svetog Save ne nazire se početak, a kamoli kraj. Ovaj dugogodišnji problem zadaje muke Beograđanima i gostima prestonice, a nadležni i dalje ne čine ništa da se ovaj problem konačno reši.

Čelnici Grada više puta su najavljivali zamenu ovih kamenih ploča, koja se, međutim, samo odlagala unedogled. Obećali su da će plato biti rekonstruisan posle završetka radova na Ulici Bore Stankovića, o čemu su "Novosti" pisale. Ova saobraćajnica završena je u martu ove godine, a kocke još nisu dočekale svoj red.

Reporteri "Novosti" obišli su u petak plato na Vračaru i primetili da su ploče u još lošijem stanju nego inače. Oronule, polomljene, upale i klimave kocke predstavljaju opasnost za sugrađane koji se lako mogu povrediti. Osim toga, Hram Svetog Save je nezaobilazna destinacija turistima, a ispucale ploče ne odaju dobar utisak o prestonici. Ovaj deo Vračara omiljen je kod dece, koja se ovde svakodnevno igraju i trče.

PROČITAJTE JOŠ - NAPUKLE PLOČE OKO HRAMA: I Putin da pazi gde gazi

- Gotovo svaki dan dovodim unuku ispred Hrama da se druži sa ostalim mališanima. Zabrinjavajuće je u kakvom su stanju kocke, mnogo dece se ovde igra. Lako mogu da se sapletu i padnu. Ne razumem zašto nadležni ne rešavaju ovaj dugogodišnji problem - uzbuđeno, za "Novosti", priča Branka Z. sa Vračara.

Na pitanja "Novosti" kada će konačno otpočeti zamena kamenih kocaka ispred Hrama Svetog Save, iz Grada niko nije odgovorio.


ASFALTIRANO PRED DOLAZAK PUTINA

KAMENE ploče osetile su "blago retuširanje" u vidu asfaltiranja najugroženijih delova početkom ove godine kada je našu prestonicu posetio ruski predsednik Vladimir Putin. Putari posle ovih intervencija nisu kročili na plato.