Pijaci Palilula samo još dozvola

J. DINČIĆ

20. 09. 2019. u 18:51

Пијаци Палилула само још дозвола

Novoizgrađena tržnica prostiraće se na skoro 12.000 kvadrata

Po završetku svih planiranih poslova i dobijanju upotrebne dozvole, očekuje se povratak zakupaca i opremanje unutrašnjeg dela pijace

ZA otvaranje pijace "Palilula" čeka se upotrebna dozvola. Radovi su završeni i u toku su fukncionalne probe unutar objekta, ali i tehnički pregledi, nakon kojih će uslediti procedura pribavljanja dozvole, tako da tačan termin otvaranja još nije poznat.

Iz JKP "Gradske pijace", koje su u ovu izuzetnu građevinu uložile oko 12 miliona evra, EPS Distribucija je u skladu sa planskom i tehničkom dokumentacijom izmestila trafostanice u sam objekat i izdala zvaničnu potvrdu o priključenju na elektromrežu.

- Trenutno se sređuje plato oko pijace, a radove izvode nadležne gradske službe - objašnjavaju za "Novosti" iz JKP "Gradske pijace". - Po završetku svih planiranih poslova i dobijanju upotrebne dozvole, očekuje se povratak zakupaca i opremanje unutrašnjeg dela pijace.

Pročitajte još - Moderna pijaca otvara se u junu

Nadležni iz ovog preduzeća objašnjavaju da će pravo zakupa prvo imati dosadašnji korisnici koji su strpljivo čekali da se nova tržnica sagradi. Za nove zakupce sprovešće se procedura u skladu sa Pravilnikom o izdavanju pijačnog poslovnog prostora.

Novoizgrađena pijaca "Palilula" prostiraće se na skoro 12.000 kvadrata i imaće četiri nivoa, dva pod zemljom u odnosu na Ulicu Ilije Garašanina, dok će se iz Ulice 27. marta nalaziti prvi nivo u kojem će biti smešteni mlečna hala, menjačnica, zanatski deo i magacinski prostor sa hladnjačama na oba nivoa. Na nivou ispod, koji će biti pod zemljom, nalaziće se parking prostor za posetioce, dok će pijačni plato biti smešten u nivou prizemlja.

Prema napravljenom planu biće postavljeno 50 tezgi za voće i povrće, 36 rashladnih vitrina i 72 modularna boksa za prodaju mešovite robe.

MEŠOVITA USLUGA

NA Palilulskoj pijaci planirano je otvaranje i ugostiteljskih objekta brze hrane, kao i onih koji su namenjeni vegetarijancima i veganima, kafeterija, prodavnice sa organskim proizvodima, pet šopa, poslastičarnica, prodavnice suvenira, cvećare i vinarija. Pokretnim stepenicama će se dolaziti do poslednjeg nivoa, gde je predviđen supermarket.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije