KO JE GAZDA NA ZAPADU? Lenard i družina dočekuju Timbervulvse

V.M.

12. 02. 2024. u 13:24

U jednom od brojnih derbija večerašnjeg programa NBA lige gledaćemo obračun lidera Zapadne konferencije kada Los Anđeles klipersi ugoste Minesota timbervulvse (4.30).

КО ЈЕ ГАЗДА НА ЗАПАДУ? Ленард и дружина дочекују Тимбервулвсе

FOTO: AP

Nakon nešto klimavijeg starta sezone, domaćin je uhvatio zalet i ostvario je četiri pobede na poslednjih pet mečeva. Trener Tajron Lu je ''posložio kockice'' i njegov tim igra fenomenalno, pa i ne čudi što su trenutno drugi na Zapadu sa skorom 35-16.

Klipersi su veoma svestrana ekipa, mogu igrati mečeve sa velikim brojem poena jer su napadački veoma potentna ekipa, a ako treba mogu usporiti tempo i osloniti se na odbranu uz napadačke bravure Hardena i Lenarda koji nose ekipu usled nešto slabijih partija Pola Džordža.

Takođe treba nahvaliti Rasela Vestbruka koji je prihvatio da ulazi sa klupe, sjajno predvodi rezervnu postavu i donosi enormnu energiju kada uđe u igru.

Večeras im u goste dolazi prvoplasirana Minesota koja igra veoma dobro od samog starta sezone, jedno je od najprijatnijih iznenađenja u NBA ligi i ostvarila je 36 pobeda uz 16 poraza.

Kao što je slučaj sa Klipersima, Timbervulvsi su svestrana ekipa. Glavnu reč u napadu vodi sjajni Entoni Edvards koji izrasta u jednog od najboljih igrača lige, a odličan poenterski učinak ima i dugogodišnja zvezda tima Karl Entoni Taunsa.

Sa druge strane parketa za odbranu je zadužen Rudi Gober koji je više puta u karijeri dobijao nagradu za najboljeg defanzivca godine, a ne treba zaboraviti ni doprinose Konlija i Mekdenijelsa.

Ovi timovi su se sastali pre nešto manje od mesec dana i tada je Minesota slavila sa 109:105, a do pobede ju je nosio sjajni Edvards sa 36 postignutih poena, dok je u redovima Klipersa Lenard brojao do 26.

Verujemo u iskustvo i formu domaćina, pa zbog toga tipujemo keca u meču koji odlučuje ko će biti na čelu Zapadne konferencije.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,60)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)