SPEKTAKL U VEGASU: Mahomsov treći Superbol ili se titula vraća u San Fracnisko posle 30 godina?

V.M.

11. 02. 2024. u 12:00

VEČERAS je na programu 58. izdanje najbitnije utakmice u američkom sportu, Superbola. Meč se ove godine održava u Las Vegasu na ''Alidžent stadionu'', a za titulu će se boriti San Francisko fortinajnersi i Kanzas Siti čifsi.

СПЕКТАКЛ У ВЕГАСУ: Махомсов трећи Супербол или се титула враћа у Сан Фрацниско после 30 година?

Foto Profimedia

Iako ih mnogi nisu videli u finalu zbog promenljivih igara tokom regularnog dela sezone, Čifsi su ponovo uspeli da se plasiraju u finale.

Ovoga puta dosta teže nego inače jer su dve od tri utakmice u plej-ofu igrali u gostima, ali Mahoms i družina su ponovo pokazali kakav kvalitet poseduju i ovo će im biti četvrti nastup u poslednjih pet izdanja Superbola koji su osvajali dva puta u eri sjajnog kvoterbkea.

Ono što je zanimljivo je da za razliku od prethodnih godina odbrana Kanzas Sitija igra na izuzetno viskokom nivou i to je baš došlo do izražaja u ovom plej-ofu.

Prvo su dozvolili samo sedam poena Majamiju, a zatim su u finalu Američke konferencije ''zaključali'' MVP-a Lamara Džeksona u trijumfu od 17:10.

Između tih mečeva Čifsi su gostovali Bilsima, ali tu je umesto odbrane blistao Mahoms koji je sa dva bačena tačdauna predvodio svoj tim u pobedi rezultatom 27:24.

Na taj način izabranici Endija Rida izborili su plasman u Superbol gde će moći da postanu prva ekipa koja je odbranila titulu još od Nju Inglenda kojem je to pošlo za rukom 2004. godine.

Ipak, najteži ispit imaće danas jer će igrati protiv San Franciska za kojeg su svi mislili da će dogurati do finala pre početka sezone i on je opravdao očekivanja.

Fortinajnersi su igrali veoma dobro tokom čitave kampanje, a ono što je najbitnije je to da su zdravi i četa Kajla Šenehena će pokušati da vrati titulu u San Francisko nakon 30 godina.

Za razliku od Kanzasa odigrali su dva meča u dosadašnjem toku plej-ofa jer su kao prvoplasirani u Nacionalnoj konferenciji završili regularni deo sezone sa skorom 12-5.

Prvo su savladali Grin Bej pekerse (24:21), a zatim i Detroit lajonse (34:31). Oba trijumfa su ostvarivali posle preokreta, a posebno je bio impresivan onaj protiv Detroita koji je imao +14 na poluvremenu.

Zvezda ovog tima je kvoterbek Brok Pardi koji ima bajkovit početak svoje karijere. Bivši student Ajova Stejta je izabran kao poslednji pik na draftu 2022. godine i svi su mislili da će u najboljem slučaju biti rezerva Treju Lensu koji je godinu dana ranije draftovan sa treće pozcicije, ali to nije bio slučaj.

Sjajni Pardi je sredinom prošle sezone zbog povreda nekolicine igrača dobio priliku da igra kao starter i od tada nije prepustio tu poziciju nikome, a o njegovim sjajnim partijama svedoči da je malo falilo da se okiti i MVP nagradom koja je na kraju otišla u ruke pomenutog Lamar Džeksona.

Zanimljivo je da smo ovo finale mogli da gledamo prošle sezone, ali povreda Pardija u finalu Nacionalne konferencije je onemogućila da se to desi.

Takođe, večerašnji rivali sastali u 54. izdanju Superbola kada su Mahoms i družina nadoknadili deset poena zaostatka u poslednjoj četvrtini slavivši na kraju sa  31-20.

Pored same utakmice u centru pažnje će biti i muzičke zvezde Ašer i Tejlor Svift.

Ašer je ove godine zadužen za popularni ''halftajm šou'', dok je Tejlor od skoro u vezi sa tajtendom Čifsa, Travisom Kelsijem, posećuje svaku utakmicu i izaziva ''gnev'' sporske publike jer je  često više u kadru od samih igrača.

Danas očekujemo veoma neizvesnu utakmicu, ali blagu prednost bi dali San Francisku jer su kompletnija ekipa od Kanzas sitija i imaju više igrača koji jednim potezom mogu preokretnuti meč.

NAŠ TIP: Kanzas Siti čifs - San Francisko fortinajners 2 (1,80)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)