KO ĆE U SUPERBOL? Očekuju nas bitke na jedan posed u finalima konferencija

S.Rajić

28. 01. 2024. u 12:30

REDAKCIJA TIP predlaže mečeve finala konferencija NFL lige.

КО ЋЕ У СУПЕРБОЛ? Очекују нас битке на један посед у финалима конференција

Foto: Profimedia

BALTIMOR – KANZAS SITI +44,5 poena (kvota 1,85)

Utakmice u kojima se sastaju dva kvoterbeka - Lamar Džekson sa jedne strane i Partik Mahoms sa druge, uvek donose spektakl. Tako je do sada uvek bilo otkad su ušli u NFL ligu, sve utakmice koje su odigrali jedan protiv drugog obilovale su uzbuđenjima, sa dosta poena. Nema sumnje da će i sada podariti efikasan meč, iako je ulog nikad veći.

Baltimor je na ovu priliku čekao čitavu deceniju. Mladi vođa napada „gavrana“ Džekson, konačno se povezao sa svojim hvatačima, oružje koje mu je falilo prethodnih godina. Uz standarno dobru odbranu, pronašli su recept da se vrate u vrh i bore za pehar.

Sa druge strane, pad Kanzas sitija se ne nazire. Šesti put zaredom pod vođstom Mahomsa nalaze se u finalu konferencije. Prošle nedelje su se susreli sa neobičnom situacijom i prvi put od kako je Partik obukao dres kluba, igrao u gostima u plej-ofu i položio ispit. Iako ekipa ne izgleda ni nalik onoj mašineriji kada su igrali u Superbolu, očigledna je dobra konekcija sa hvatačem Kelsijem, što napad čini opasniom, a ako se ostali hvatači skoncentrišu i ne ispuštaju lopte kao što je to bio slučaj protiv Bafala veoma su opasni.

Iako bi susret trebalo da se završi sa velikim brojem poena, hrabriji bi mogli da pokušaju sa dvojkom u hendikepu.

SAN FRANCISKO – DETROIT HENDKIPE 2 (-7,5) (kvota 1,85)

Na suprotim stranama biće poslednji pik sa drafta 2021. u dresu San Franciska, kao i prvi sa drafta 2016. u Detroitu. Brok Pardi predvodi tim iz Kalifornije, a prošle sezone, njegova bajka kada je dobio priliku usred sezone, zbog brojnih povreda, brutalno je zaustavljena baš u finalu konferencije protiv Filadelfije kada se povredio. Z

ato će imati dodatni motiv. Iako domaćin poseduje veliki kvalitet, nije briljirao u proteklim utakmicama, pogotovo se to odnosi na susret protiv Grin Beja.

Sa druge strane, Detroit je vratio vreme unazad i posle 32 godine stigao na prag prolaska u Superbol. Najveću nadu polažu upravo u Gofa koji je jedan od retkih u timu sa iskustvom igranja velikih utakmica.

Ranije je do meča za titulu vodio Los Anđeles Remse 2018, kada su poraženi u finalu od Toma Brejdija i Paritota. „Lavovi“ su jedna od najlepših priča NFL sezone, nekako su već prežaljeni u Kaliforiniji, ali je sigurno da neće otići sa unapred pripremljenom belom zastavom, te razlika ne bi trebalo da bude veća od jednog tačdauna (sedam poena).

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024