SINER NA KORAK OD TITULE: Može li sjajni Italijan osvojiti prvi Masters u karijeri?

V.M.

13. 08. 2023. u 10:40

U finalu Mastersa u Torontu igraće Janik Siner i Aleks de Minor (22:00).

СИНЕР НА КОРАК ОД ТИТУЛЕ: Може ли сјајни Италијан освојити први Мастерс у каријери?

FOTO: Tanjug/AP

Siner pruža fantastičan tenis tokom nedelje i zasluženo je dogurao do finala. Sinoć je bez većih problema savladao Tomija Pola (koji je izbacio Alkaraza) sa 2:0 (6:4, 6:4), a pre toga je bio bolji od zemljaka Beretiniji i Francuza Gaela Monfisla, dok mu je Endi Marej predao meč.

Mladi teniser je u svojoj karijeri osvojio sedam titula, poslednju u Monpeljeu ove sezone, ali nikada nije osvojio neki Masters. Dva puta je dolazio do finala u Majamiju (2021, 2023), ali nije uspevao da podigne trofej i nada se da će mu ovo biti treća sreća.

Sa druge strane mreže biće Aleks de Minor koji je pomalo iznenađujuće došao do finala, mada je igrama u Torontu pokazao da to debelo zaslužuje. Pobedio je dva top 10 igrača u vidu Medvedeva i Frica, a pored njih bio je bolji od Noria, Dialoa i Davidoviča Fokine.

Australijanac je podigao nivo igre ove godine, osvojio je Akapulko i gubio je u finalima Kvinsa, odnosno Los Kabosa i zbog tih odličnih partija popeo se na 18. mesto ATP liste, a u zavisnosti ishoda današnjeg meča mogao bi da dođe nadomak plasmana u top 10.

Ovi rivali su se sastajali četiri puta u svojim karijerama i svaki put je trijumfovao Janik Siner, a mi verujemo da će to ponovo biti slučaj i da će Italijan početkom sledeće nedelje biti šesti teniser sveta (bio bi mu najbolji plasman u karijeri).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Siner - De Minor 1 (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)