REALU BEZ JABUSELEA STIŽE INDISPONIRANA ALBA: ''Albatrosi'' su u slobodnom padu

M.T.

17. 11. 2022. u 10:50

NEMAČKI tim je u seriji od četiri poraza.

РЕАЛУ БЕЗ ЈАБУСЕЛЕА СТИЖЕ ИНДИСПОНИРАНА АЛБА: Албатроси су у слободном паду

Foto: EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Real Madrid nije baš najbolje krenuo sezonu u Evroligi, ali je ''kraljevski klub'' ipak u gornjem delu tabele, a večeras će od 20.45 u ''Vizink centru'' dočekati berlinsku Albu u okviru osmog kola Evrolige.

Španski klub od početka sezone u elitnom takmičenju igrao je po sistemu toplo-hladno, pošto nije uspevao da beleži konstantne rezultate jer je u poslednjih pet kola ostvario tri pobede i dva poraza. Ipak, u prethodna dva kola ''los blankosi'' su uspeli da ostvare dve pobede u nizu i stignu do pozitivnog učinka sa četiri trijumfa u prethodnih sedam kola, što ih trenutno stavlja na petu poziciju u Evroligi.

Veliki problem za Real predstavljaju povrede igrača. Iskusni Rudi Fernandez još uvek nije odigrao ni minut ove sezone u Evroligi zbog povrede šake, dok i Fabijen Kozer ima problema sa povredom. Međutim, pravi problem za Real je povreda Geršona Jabuselea kojem su stradali ligamenti kolena u prošlom kolu kada je Real savladao Efes, ali bi cena mogla da se ispostavi previsokom.

Alba je imala fantastičan start sezone u Evroligi. ''Albatrosi'' su u prva tri kola ostvarili sve tri pobede, a među timovima koje su savladali bio je i Partizan. Činilo se da je trener Izrael Gonzales lepo sve uklopio na startu, ali se situacija brzo preokrenula. Alba je vezala četiri poraza u nizu, a jedino je protiv Valensije Alba bila nadigrana, dok su ostali porazi bili malom razlikom, posebno onaj iz prethodnog kola kada je Bajern slavio 79:77.

Nemački klub poput Reala ima određenih problema što se tiče povreda. Markus Erikson je već neko vreme van tima, a nema ni Jonasa Matišeka koji je polomio šaku. U svakom slučaju Alba mora veoma brzo da prekine crni niz u Evroligi zbog kojeg je pala na 10. poziciju sa skorom od tri pobede i četiri poraza, ali će biti veoma teško da učnak popravi baš u Madridu protiv Reala.

Iako Real ne igra u najboljoj formi za sada u Evroligi, navijače ''los blankosa'' može da umiri tradicija duela protiv Albe. ''Kraljevski klub'' je u poslednjih deset mečeva protiv ''albatrosa'' nepogrešiv pošto je ostvario svih deset pobeda. Nemački klub je poslednji put savladao Real Madrid još u novembru 1999. godine.

Real Madrid jeste veliki favorit, ali mi verujemo da neće zabeležiti veću pobedu od zadatog hendikepa.

NAŠ TIP: H2 +11,5 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024