SELIDBA NA BLISKI ISTOK: Borjan je promenio dres, ali ne i boje!

TIP redakcija

17. 11. 2022. u 13:45 >> 13:46

VEDETA Zvezde sletela u Dubai.

СЕЛИДБА НА БЛИСКИ ИСТОК: Борјан је променио дрес, али не и боје!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Japana i Kanade odigraće prijateljski meč na stadionu "Al Maktum" u Dubaiju (14.40). Biće ovo svojevrsna generalna proba sa obe reprezentacije pred Svetsko prvenstvo koje počinje u nedelju.

Izbor selektora "samuraja" Hađimea Morijasua izazvao je revolt u javnosti, jer u Katar neće putovati vezisti Genki Haraguči i Juja Osako, koji su igrali na prethodnom Mundijalu, a ići će veliki broj fudbalera koji su skupili do sada manje od deset nastupa za reprezentaciju, kao što su Juki Soma iz Nagoje, Dajzen Maeda iz Seltika i Ajase Ueda iz Serkl Briža.

Neki od njih su igrali za olimpijsku reprezentaciju na Igrama u Tokiju, gde je selektor bio takođe Morijasu, pa ih dobro poznaje i ima puno poverenje u njih.

- Nisam mogao da pozovem sve koji su očekivali da će se naći na spisku, ali zahvaljujem se na prilici i čast mi je što mogu da predstavljam Japan na Svetskom prvenstvu. Nema veze koliko igrača može da se stavi na spisak, bilo bi jednako teško i da možemo da povedemo 30 fudbalera - rekao je Morijasu.

Na spisku putnika je i Takuma Asano, nekadašnji fudbaler Partizana, sada uzdanica nemačkog Bohuma.

Reprezentacija Japana igraće u grupi "E" sa Nemačkom, Španijom i Kostarikom.

Kanada se posle 36 godina vratila na Svetsko prvenstvo, a poznato je i sa kojim snagama će se suprostaviti Hrvatskoj, Belgiji i Maroku u izuzetno teškoj grupi "F". Iako autsajderi na papiru, Kanađani bi mogli da budu nagazna mina za favorite, što su pokazali i u kvalifikacijama kada su razbili duopol Amerikanaca i Meksikanaca.

Selektor Džon Herdman je odučio da u Katar povede većinu junaka iz kvalifikacija. Nije bilo iznenađenja na konačnom spisku. Zvezdin golman Milan Borjan je tu, kao i nekadašnji Javorov štoper Derek Korenlijus. 

Naravno, najzvučnije ime na kanadskom spisku je Bajernova zvezda Alfonso Dejvis koji u reprezentaciji igra na poziciji krila. Tu je i odlični Lilov napadač Džonatan Dejvid. Ipak, trećinu tima čine igrači iz domaćih klubova Montreala i Toronta, čija imena ne znače mnogo svetskoj javnosti.

Biće ovo veoma nepredvidiva utakmica za prognoziranje, zbog toga smo se odlučili za igru "GG". Očekujemo otvorenu utakmicu koja će selektorima dati odgovore na neke od njihovih zagonetki.

NAŠ TIP: GG (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu