SRBI SU BESNI NA ATAMANA: "Orlovi" ne praštaju nepravdu!

M.M.

14. 11. 2022. u 11:44 >> 11:44

KOŠARKAŠI Srbije i Turske sastaće se u osmom kolu grupne faze kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2023. godine, čiji će domaćini biti Japan, Indonezija i Filipini.

СРБИ СУ БЕСНИ НА АТАМАНА: Орлови не праштају неправду!

Foto: Profimedia

Anadolu Efes je dvostruki šampion Evrope i definitivno je to ekipa koja igra najbolju košarku prethodne dve sezone, međutim, u klubu se nešto dešava, ili tačnije, nešto će se tek desiti.

Ergin Ataman je prekršio dogovor. U poslednjem trenutku je doneo odluku da ne dozvoli Vasiliju Miciću da igra protiv Turske. Sa neke rezultatske strane, to ima smisla, veliki će to biti deficit za našu reprezentaciju, međutim, ako gledamo sa ljudske i sportske, možemo slobodno reći da odavno neko nije napravio prljaviji potez.

Možda bi to nekako i prošlo bez prevelike prašine da utakmica koja se večeras od 20 časova igra u dvorani "Aleksandar Nikolić" nema toliku važnost i da na klupi Turske ne sedi upravo šef stručnog štaba Efesa.

Srbija se trenutno nalazi na deobi drugog mesta zajedno sa Grčkom (4-3). Dok naš današnji protivnik ima pobedu manje.

Prošle nedelje igrao se meč protiv Velike Britanije. Svetislav Pešić je raspolagao onim što je imao i nije se ni mogla očekivati ta neka "svemirska košarka".

Marko Jagodić Kuridža, Marko Jeremić, Stefan Jović, Aleksa Radanov, Dušan Ristić, Danilo Anđušić, Nemanja Dangubić, Uroš Trifunović, Boriša Simanić, Ognjen Jaramaz, Ognjen Dobrić i Luka Mitrović bili su dvanaest igrača koji su branili boje naše zemlje.

Procenat šuta naših igrača nije bio na zavidnom nivou, posebno u šutu iza linije 6,75 gde smo bili na svega 25% (6/24).

Najveći problem našoj odbrani pravio je Gabrijel Olaseni koji je ubacio 20 poena.

Sa druge strane, Turci su u svom poslednjem meču demonstrirali silu nad Belgijom. Skoti Vilbekin i kompanija su prosto "demolirali" protivnika rezultatom 86-52.

Vase neće biti, međutim, ono što raduje je to što će Kari večeras moći da računa na Marka Gudurića i Vladimira Lučića.

Krajem avgusta kada su se ove reprezentacije sastale u Istanbulu Srbija je na krilima Nikole Jokića trijumfovala rezultatom 72-79.

Naša procena je da će danas pravda biti zadovoljena i da će na naši momci upisati još jedan trijumf.

NAŠ TIP: Srbija - Turska 1 (kvota 1,43)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA ZADRANA U POTPUNOSTI ZAUSTAVLJENA: Podgoričani su bolje otvorili seriju!