BOHUM SE UZDA U ISTORIJU I TRADICIJU: Forma je na strani Fortune

O. M.

23. 05. 2024. u 08:56

BOHUM dočekuje Fortunu iz Diseldorfa u prvoj utakmici baraža za popunu nemačke Bundeslige. Utakmica između šesnaestoplasiranog tima iz prošle sezone i trećeplasiranog iz "cvajte" na programu je od 20.30 na "Rurštadionu".

БОХУМ СЕ УЗДА У ИСТОРИЈУ И ТРАДИЦИЈУ: Форма је на страни Фортуне

Foto: EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Bohum je u poslednje kolo Bundeslige ušao znajući da mu je dovoljan samo bod da obezbedi ostanak u prvoj ligi. Ali njihovi snovi su uništeni nakon teškog poraza od 4:1 na gostovanju Verderu iz Bremena. 

Ovaj poraz na "Vezeru", zajedno sa dramatičnom pobedom Union Berlina protiv Frajburga od 2:1 iz penala u nadoknadi vremena, spustio je Bohum na 16. mesto. Zato će sada opstanak morati da traže u baražu protiv Fortune iz Diseldorfa.

"Plavi" nisu u formi kja obećava, ali nadu da će ipak izboriti četvrtu uzastopnu sezonu u najvišem razredu nemačkog fudbala daje im istorija baraža. Naime, otkada je Bundesliga vratila plej-of u sezoni 2008/09, prvoligaši su zadržali status u 12 od 15 slučajeva. poslednji put bundesligaš je prepustio mesto članu Cvajte u sezoni 2018/19 kada je Štutgart ispao od Union Berlina.

Međutim, ne ide im na ruku to što je i fortuna jedan od timova koji je kao član Cvajte pobedio u plej-ofu. Bilo je to u sezoni 2011/12, kada su "crveno-beli" u dve utakmice bili bolji od berlinske Herte.

Treba reći da je dodatni problem Bohuma njihova defanzivna nesigurnost. Ekipa Hajka Bučera je primila dva ili više golova u svakom od prethodna četiri prvenstvena meča, a uspela je da sačuva mrežu samo jednom od početka 2024. godine.

Ono što je zanimljivo kod Bohuma je to da je na svakoj utakmici pred svojim navijačima ove sezone postizao bar po jedan gol, ali ga je često i primao (13/15), tako da je igra gol-gol redovna pojava na ''Rurštadionu''.

S druge strane, Fortuna traži svoju sedmu promociju u društvo najboljih ekipa Nemačke. 

Iako je od februara 1990. slavila samo jednom na "Rurštadionu", uz četiri poraza i šest remija, Fortuna u prvi meč protiv Bohuma ulazi sa velikim optimizmom, zahvaljujući nizu od 14 utakmica bez poraza u Drugoj Bundesligi, što im je obezbedilo treće mesto sa 63 osvojena boda.

U poslednjem meču ostvarili su uzbudljivu pobedu na svom terenu protiv Magdeburga rezultatom 3:2, zahvaljujući het-triku grčkog internacionalca Hristosa Colisa. Nakon meča, trener Danijel Tijun je istakao da je veoma ponosan na dostignuća svoje ekipe i da ih sada motiviše da naprave poslednji korak ka povratku u Prvu ligu prvi put od 2020. godine.

Fortuna i Bohum su se poslednji put u takmičarskim mečevima sastali u sezoni 2020/21 kada su "plavi" odneli dve ubedljive pobede od 3:0 i 5:0. Na kraj ute sezone Bohum je izborio povratak u Bundesligu, a Fortuna je ostala na petoj poziciji.

Ne računajući tri pobede uprijateljskim utakmicama, Fortuna na trijumf protiv Bohuma čeka od 2017. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,65)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEMAČKA U ŠOKU ZBOG SOPSTVENE REPREZENTACIJE: Alo! Podržavate propagandu Vladimira Putina!