ATALANTA IMA SVE U SVOJIM RUKAMA: ''Boginja provincije'' je nadomak povratka u Ligu šampiona

V.M.

06. 05. 2024. u 09:28

FUDBALERI Atalante će u 35. kolu Serije A od 18 časova gostovati Salernitani na ''Arekiju''.

АТАЛАНТА ИМА СВЕ У СВОЈИМ РУКАМА: Богиња провинције је надомак повратка у Лигу шампиона

Foto: Profimedia

Zbog odličnih igara italijanskih ekipa u evropskim takmičenjima, Serija A će imati pet predstavnika u Ligi šampiona iduće godine, što je otvorilo vrata igranja najjačeg evropskog takmičenja Atalanti.

''Boginja provincije'' jeste trenutno šesta i zaostaje tri boda za petoplasiranom Romom, ali je odigrala čak dva mače manje od ''vučice'' tako da je sve u njenim rukama i ako slavi na svojim utakmicama vratiće se u Ligu šampiona.

Pored današnjeg meča sa Salernitanom, ostalo joj je još da igra upravo sa Romom, Torinom i Lećeom i sigurno je da nas očekuje veoma zanimljiva završnica italijanskog prvenstva.

Pored dobrih igrača u Seriji A, izabranici Đan Pjera Gasperinija se bore za dva trofeja. Dogurali su do finala Kupa u kojem će igrati sa Juventusom, a uz to će u četvrtak dočekati Marselj u revanš utakmici polufinala Lige Evrope (prvi meč završen rezultatom 1:1).

Atalanta je neporažena na poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima, na njima je upisla tri trijufma i jasno je zašto nosi ulogu velikog favorita na ''Arekiju''.

Sa druge strane, ne treba trošiti previše reči o Salernitani. U pitanju je jedna od najgorih ekipa u istoriji Serije A, ostvarila je mizerne dve pobede od starta sezone i sa 15 osvojenih bodova je ''debelo'' zacementirana za dno tabele.

Uoči ovog susreta domaćini su doživeli tri uzastopna poraza, a poslednji u nizu naneo im je Frozinone koji ih je rutinski savladao sa 3:0 na ''Karlo Kastelaniju''.

U prvom delu sezone, Atalanta je savladala Salernitanu sa 4:1, a mi smatramo da bi na današnjem meču sve sem nove pobede ''boginje provincije'' bilo veliko iznenađenje.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,40)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKO IZNENAĐENJE! Ovo je novi trener Novaka Đokovića?!