ALBERT NAĐ OTVORIO DUŠU: Najviše sam voleo kada su me vređali navijači Zvezde

Novosti online

27. 05. 2024. u 13:26

TRENER Partizana Albert Nađ je u razgovoru sa novinarima govorio o nedavno završenoj sezoni u Superligi Srbije.

АЛБЕРТ НАЂ ОТВОРИО ДУШУ: Највише сам волео када су ме вређали навијачи Звезде

Foto arhiva

Šef struke u Humskoj je pričao o raznim temama, između ostalog, dotakao se i svog posla jer se suočio sa ogromnim problemima u klubu.  

"Nijednom nisam pomislio "Šta mi je ovo trebalo". Ovo je moj život, ovaj klub je moja ljubav, mislim da sam od igračke karijere do sada pokazivao šta mi znači Partizan. Mislim da nisam pogrešio, moj karakter je takav, nikad se nisam plašio izazova, nikada nisam išao lakšim putem... Nijednom nisam posumnjao u to da li treba da preuzmem ekipu", rekao je Albert Nađ. 

Osvrnuo se i na to da Partizan nema sigurno mesto u evropskom takmičenju, iako TSC, recimo, kao trećeplasirani tim, ima. 

"Malo je apsurdno to da kao drugi nemaš zagarantovano mesto u evropskom takmičenjima. Mnogo je lepo kada igraš Ligu šampiona, imao sam priliku za to kao igrač, kao koordinator 2010. godine, bilo bi lepo da zaokružim to i kao trener. Fener ili Dinamo Kijev? Šta reći, oni su na papiru favoriti, to je sigurno. Ali i 2003. je Njukasl bio ogroman favorit, u Ligi šampiona su bili svi jači od nas, ali nismo se obrukali. Apostrofiraću onaj Real Madrid samo. Izaći ćemo prsa u prsa, pa šta nam Bog da. Potrudićemo se da im pomrsimo račune, iako nam i kladionice daju minimalne šanse, da damo i njima priliku da zarade, jer će mnogi igrati protiv nas", rekao je on.

Činjenica je da Partizan nije više tako moćan kao nekada kada je u pitanju prelazni rok.

"Mi definitivno ne možemo da kontrolišemo tržište. I sigurno na početku priprema i na kraju neće biti ista ekipa. U politiku kluba ne ulazim, nisam još seo sa ljudima iz kluba, treba da vidimo šta oni misle, šta stručni štab želi... Skautiranje igrača mora da se uradi mnogo ranije, a nadam se da su to i prethodnici radili, a kada budem čuo i saznao sve o tome, onda ćemo videti šta možemo. Ne trebaju mi najbolji, trebaju mi pravi igrači, na pozicijama na kojima smatram da su nam potrebni napadači", rekao je on. 

Smatra i da ima kvaliteta u Superligi Srbije, ali i da Partizan mora da se stvara kroz omladinsku školu. 

"Nije teško pronaći pojačanja za Partizan, mislim da ih ima, čak i u Superligi. Kroz istoriju, bilo je mnogo onih od kojih se mnogo očekivalo, a kada dođu nisu pokazali ništa. Nije lako, ali je mnogo lepo igrati u Partizanu. Pa, čak kad i čuješ zvižduk i psovku sa tribina, ali i aplauze i ovacije. Najviše sam voleo kada su me vređali navijači Zvezde, tada sam imao najveći motiv. Bilo je svega na terenu, rokanja, ali poštovanje, posle sednemo, pričamo... Kada smo ušli u LŠ 2003. u proseku je bilo 70-80 odsto nas koji smo ponikli u školi, isto kao i 2010. Mislim da to nešto govori. Neke stvari su se tu poremetile, zbog čega i zašto, ja to ne mogu da kažem i da ulazim u tu temu. Možda će se neki naljutiti, ali reći ću ovo. Ne postoje legende Partizana, samo igrači duge istorije u ovom klubu. Svi mi koji smo ponikli ovde, koji smo deo njegove istorije, direktno ili indirektno, svi smo odgovorni za ovo što se dešava u poslednje vreme", rekao je on. 

Igrači su odavno već na odmorima, nije bilo vremena ni za priču...

"Nismo mnogo razgovarali posle Kragujevca, otišli su brzo kućama, samo su želeli da se sve završi. To je bila lančana reakcija na igrača koji je dobio dozvolu da ranije ode na odmor. I to nešto govori o svemu. Oni su debelo plaćeni za ono što rade i moraju da imaju profesionalni odnos prema klubu. Ne verujem da negde može da se radi tako nešto", rekao je Nađ. 

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)