"ŽELIM DA SE VRATIM GDE SAM BIO, ĐOKOVIĆ ME NE ZANIMA": Siner zadovoljan startom na Rolan Garosu

Novosti online

27. 05. 2024. u 15:24

Italijanski teniser Janik Siner je slavio ubedljivu pobedu protiv Amerikanca Kristofera Jubenksa u prvom kolu turnira u Parizu sa 3:0, po setovima 6:3, 6:3, 6:4.

ЖЕЛИМ ДА СЕ ВРАТИМ ГДЕ САМ БИО, ЂОКОВИЋ МЕ НЕ ЗАНИМА: Синер задовољан стартом на Ролан Гаросу

FOTO: Tanjug/AP

Janik Siner ima zaista velike šanse da preuzme vrh ATP liste, a to će mu garantovati finale na Rolan Garosu.

Ispadanje srpskog tenisera Novaka Đokovića pre finala Sineru, bez obzira na njegov rezultat, obezbeđuje prvu poziciju.

- Ne razmišljam o tome, samo pokušavam da se vratim gde sam bio, da izgradim samopouzdanje. Svi udarci su mi važni kao i svi mečevi, samo jedva čekam da se takmičim, bez toga nije zabavno. Naravno da je san titula, ali sam opušten. Ako se dogodi, to je sjajno, ako ne, i dalje sam mlad, nadam se da ću doći do te tačke. Radujem se što ću ponovo na teren - rekao je Siner.

Mladi italijanski teniser Janik Siner imao je problema sa povredom kuka pred početak Pariza.

- Naravno, sjajno je što sam ponovo tu, radio sam mnogo da bih se vratio. Teniski mogu još da popravim igru, iz dana u dan ću to raditi, pokušaću da dođem do boljeg ritma na treninzima, sada sam potpuno opušten. Srećan sam, nije bilo lako. Rekao sam da ću prvi meč igrati samo ako sam spreman 100%, generalno sam spreman, ali nije forma tu gde treba da bude. Bio sam dugo bez treninga, malo sam u glavi imao problema sa tim. Danas je bio dobar dan za mene i videćemo šta ću uraditi u sledećoj rundi - rekao je Janik.

FOTO: Tanjug/AP

Siner je imao priliku da trenira sa Keijem Nišikorijem, koji je imao samo reči hvale za momka iz Južnog Tirola.

- Pre svega sam srećan što vidim Keija nazad, što je pobedio juče u pet setova, to je veliki uspeh. Bio je igrač kojeg volim da gledam, način na koji igra je sjajan. Vežbao sam sa njim, ima sjajan tajming na loptici, ne pamtim kada sam vežbao sa njim sa 17 godina, voleo bih da igramo međusobno na turniru. On je igrač sa kojim bih voleo da se sastanem, neki su već otišli u penziju. Želim mu sve najbolje na Rolan Garosu - rekao je Siner.

Naredni Sinerov rival koji ga očekuje u drugom kolu Rolan Garosa biće domaći teniser Rišar Gaske.

- Jedva čekam, biće težak meč, protiv francuskog igrača igrati ovde je teško, posebno protiv njega, jer ima dosta navijača. Dao je dosta za sport, on je jako talentovan, moraću da budem na nivou da ga pobedim, da izgradim samopouzdanje, ali generalno, samo gledam ka tome - rekao je Siner.

BONUS VIDEO "ĐOKOVIĆ MOŽE DA IGRA JOŠ 2-3 GODINE": Goran Ivanišević o Novaku i budućim planovima

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)