ROLAN GAROS - KAKVI REZULTATI! Senzacija momka koji beži od vojske, favoriti "grickali nokte", dan pun strepnje i drame!

Novosti online

27. 05. 2024. u 16:50 >> 19:33

Novak Đoković je na Rolan Garos došao da bi popravio ovogodišnji ne baš sjajan utisak na prethodnim turnirima, na kojima je zabeležio mnogo neočekivanih poraza, a neočekivana dešavanja obeležila su i prvi "pravi" radni dan na Otvorenom prvenstvu Francuske.

РОЛАН ГАРОС - КАКВИ РЕЗУЛТАТИ! Сензација момка који бежи од војске, фаворити грицкали нокте, дан пун стрепње и драме!

FOTO: Tanjug/AP

Naime, sve do 16 časova, odnosno punih pet otkako je program počeo, bio je završen samo jedan meč u muškoj konkurenciji.

Razlog?

Kiša.

 

Naime, iako se na nekim terenima borba tenisera zahuktala, a na nekima tek počinjala, nijedna od njih dugo nije mogla da bude završena zbog padavina.

Tako je "u pola posla" prekinut Feliks Ože-Alijasim protiv Nišioke, i megdan Pursel - Skvajer, i Rusovori - Kvon, i Šelton - Gaston, i Ševčenko - Karacev...  

Oko 14 časova su mečevi nastavljeni, a na drugim terenima novi počeli, ali - u tri popodne ponovo je program prekinut, zbog nove porcije kiše.

Na sreću organizatora, drugi prekid je kraće trajalo, pa su mečevi počeli da se privode kraju

Rolan Garos - rezultati 2. dana - teniseri

Prvi meč je okončan "pod krovom", o čemu smo vas već izvestili: A POSLE PROBLEMA SA KUKOM: Ovo je Janik Siner uradio na startu Rolan Garosa

A onda su redom, favoriti počeli da pobeđuju, ali - ne baš lako.

Recimo, Stefanos Cicipas je spasio set loptu u prvoj deonici, i to u napetom taj-brejku, pre nego što je Martona Fučoviča pobedio a 7:6(7), 6:4, 6:1.

A nakon što je Grk, kao deveti nosilac, savladao 54. tenisera sveta, uspeh je ostvario i Feliks Ože Alijasim, 21. na ATP listi. On je 70. sa rangiranja, Japanca Nišioku, pobedio u tri seta (6:2, pa dvaput po 6:4), dok se više pomučio 16. teniser sveta, Ben Šelton. On je morao četiri seta da igra sa 88. sa ATP liste, Igom Gastonom, pre nego što je proslavio trijumf od 3:6, 6:3, 6:4, 6:4.

Za senzaciju dana pobrinuo se 494. teniser sveta, Sunvun Kvon iz Južne Koreje.

On je, kao apsolutni autsajder, savladao 61. igrača planete, Emila Rusuvorija, pobedviši ga, pritom, glatko, u tri seta - 6:3, 6:4, 6:3. Naredni rival južnokorejskog tenisera biće Sebastijan Korda, koji je prethodno, takođe u tri deonice, eliminisao Francuza Majoa.

Kvon je, inače, jesenas bio u centru pažnje kada je besneo zbog neočekivanog poraza od rivala iz Tajlanda na Azijskim igrama, čime je ostao bez prilike da osvoji medalju, a ona bi ga oslobodila služenja vojnog roka.

Sunvun Kvon je, inače, jedan od retkih koji je naterao i rivale da se pitaju "Da li je ovo moguće?!" kada je protiv Đirona, pretprošle sezone, tri poena na meču osvojio tako što je pogodio ivicu mreže, a loptica onda samo pala na suparničku polovinu terena.

U ostalim mečevima popodnevnog programa, izdvojile su se pobeda Skvajera nad Parselom u pet setova (poslednji je okončan sa 12:10 u taj-brejku - 6:2, 6:2, 3:6, 4:6, 7:6(10)), zatim megdan nekadašnjih zemljaka iz Rusije, koji su sad odigrali kazastansko-"neutralni" meč (Ševčenko je eliminisao Karaceva sa 3:2, po setovima 6:4, 4:6, 1:6, 6:1, 6:4), dok je Arnaldi pobedio Fila sa 3:1, Baez Heidea sa 3:2, Kovalik Đirona sa 3:1, a Hačanov Nagala sa 3:0.

---

Ako vas tenis zanima, a naročito šta u njemu radi Novak Đokovićpratite sve o tome na sportskim stranicama "Novosti". Na sasvim ste dobrom mestu.

Bonus video: Novak Đoković - Pet tajni zbog kojih je najbolji na svetu

BONUS SADRŽAJ

Knjiga o našem asu koja je izazvala veliku pažnju nosi naziv "Novak, pariske priče". Prođite uz Novaka sve njegove emotivne trenutke u upoznajte ga u jednom potpuno drugom svetlu. Na 320 stranica, ilustrovanih do sada neviđenim fotografijama, predstavljen je život slavnog tenisera.

Kliknite OVDE i poručite još danas ovo remek-delo koje će vas odvesti na najslavnije teniske terene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)