MARTINOVIĆ SA MALINARIMA I VLASNICIMA HLADNJAČA: Naše ministarstvo kuća svih naših poljoprivrednika

Novosti online

27. 05. 2024. u 16:21

MINISTAR poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede dr Aleksandar Martinović razgovarao je u Vladi Republike Srbije sa predstavnicima asocijacija udruženja malinara i hladnjačara.

МАРТИНОВИЋ СА МАЛИНАРИМА И ВЛАСНИЦИМА ХЛАДЊАЧА: Наше министарство кућа свих наших пољопривредника

Foto Tanjug

Na sastanku, koji je ocenjen kao najkonstruktivniji do sada i koji je protekao u veoma prijateljskoj atmosferi, bilo je reči o rešenjima izazova sa kojima se suočavaju sve zainteresovane strane.

Ministar Martinović je tom prilikom istakao da su vrata Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede apsolutno otvorena za svaku vrstu razgovora, a da samo sa jedinstvenim i usaglašenim stavom mogu da se donesu sistemska i realna rešenja koja će proizvesti dugoročne rezultate.

-Jedino sinergijom poljoprivrednika i državnih organa, udruženi, možemo da odgovorimo na izazove veoma zahtevnog svetskog i evropskog tržišta hrane. Izazove sa kojima se susrećemo, prevazići ćemo obostranim razumevanjem, dijalogom i postepenim rešavanjem svakog problema, imajuću u vidu da je naše Ministarstvo kuća svih naših poljoprivrednika. Mi smo jedno, treba da napravimo sistem u kome će veliki i mali sinhronizovano funkcionisati. Danas smo pokazali da to možemo, naglasio je ministar Martinović i dodao da se sastanak nastavlja u petak.

Sastanku su pored predstavnika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede prisustvovali i predsednik skupštinskog Odbora za poljoprivredu Marjan Rističević, predsednik Privredne komore Marko Čadež, predstavnici Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstva finansija, Uprave carina, Republičkog zavoda za statistiku, Instituta za voćarstvo Čačak, kao i predsednik opštine Arilje Predrag Maslar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REVANŠ ALBANCIMA OD GROBARA I DELIJA: Ovo se na EURO 2024 desilo dan nakon što se veličala velika Albanija (FOTO)