MITROVIĆEV AL HILAL JE NADOMAK ISTORIJSKOG USPEHA: ''Plavi talas'' ima priliku da osvoji titulu bez ijednog poraza!

V.M.

27. 05. 2024. u 14:12 >> 14:12

UKOLIKO danas ostanu neporaženi protiv Al Vehde u poslednjem kolu Profesional lige (20.00), fudbaleri Al Hilala će osvojiti titulu bez ijednog poraza.

МИТРОВИЋЕВ АЛ ХИЛАЛ ЈЕ НАДОМАК ИСТОРИЈСКОГ УСПЕХА: Плави талас има прилику да освоји титулу без иједног пораза!

Foto: EPA-EFE/STRINGER

Iako je Leverkuzen ispisao istoriju evropskog fudbala osvojišvi Bundesligu bez ijednog poraza, on nije jedina ekipa na svetu kojoj to može poći za rukom jer pred poslednje kolo saudijske Profesional lige Al Hilal ne zna za poraz.

Doduše, ''plavi talas'' je letos uložio enorman novac, doveo je velike zvezde u svoj tim poput Neveša, Mitrovića, Kulibalija, Nejmara, Milinkovića Savića... i za razliku od ''farmaceuta'' bio je veliki favorit za osvajanje titule, ali retko ko je očekivao da će samu završnicu prvenstva dočekati bez ijednog poraza.

Al Hilal je u dosadašnjem toku sezone ostvario čak trideset pobeda uz samo tri remija, što dovoljno govori o njegovoj dominaciji u Profesional ligi ove sezone.

Jubilarni trideseti trijumf ostvarili su sredinom prošle nedelje kada su savladali Al Tai poprilično rutinski sa 3:1.

Iako nije postigao gol na tom susretu, Aleksandar Mitrović je jedan od najzaslužnijh za neverovatan uspeh svog tima. Bio je ubedljivo glavni igrač ekipe tokom čitave sezone, a da nije bilo povrede, verovatno bi bio i najbolji strelac takmičenja, a ovako će ta nagrada pripast vanvremešnom Kristijanu Ronaldu koji ima čak 33 gola na svom saldu naspram 27 pogodaka Srbina.

Takođe, Al Hilalu je ostalo da odigra i finale King kupa u kojem će se sastati sa Al Nasrom 31. maja na ''King Abdulah sport siti'' stadionu u Džedi, a ako na to dodamo da je ''plavi talas'' već osvojio Superkup, postoje izgledne šanse da sjajnu kampanju kruniše osvajanjem ''triplete''.

Današnji rival biće im Al Vehda koja je doživela pad u formi krajem sezone kada je obezbedila opstanak. Došlo je do očekivanog ''opuštanja'' među igračima i na poslednjih pet ligaških utakmica ostvarili su samo jednu pobedu.

U prvom delu kampanje Al Hilal je savladao Al Vehdu sa 2:0 pogocima Abdulhamida i Mitrovića, a mi očekujemo da novim trijumfom krunišu sjajnu ligašku kampanju bez poraza.

Pored formi ekipa i generalnog kvaliteta fudbalera gostujućeg tima, samopouzdanje nam daje činjenica da će menadžer Žorž Žezus izvan Nejmara imati čitav sastav na raspolaganju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&2-6 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)