NEKADA VODILI GLAVNU REČ U PRVENSTVU, A SADA NE MOGU NI DO LIGE ŠAMPIONA: Loše sezone Junajteda i Čelsija dobijaju epilog na Stamford bridžu

V. M.

04. 04. 2024. u 05:00

U obračunu koji je svojevremeno rešavao pitanje šampiona, a sada ne rešava apsolutno ništa, fudbaleri Čelsija će na ''Stamford bridžu'' ugostiti Mančester junajted (21.15).

НЕКАДА ВОДИЛИ ГЛАВНУ РЕЧ У ПРВЕНСТВУ, А САДА НЕ МОГУ НИ ДО ЛИГЕ ШАМПИОНА: Лоше сезоне Јунајтеда и Челсија добијају епилог на Стамфорд бриџу

Foto Profimedia

Današnji rivali su nekada vodili glavnu reč u borbi za titulu, a sada će biti srećni ako se dokopaju plasmana u Evropu iduće sezone. Nešto bolje ide Junajtedu koji na šestom mestu dočekuje ovaj derbi 31. kola i može da se nada igranju u Ligi Evrope, dok bi za Čelsi plasman u drugo najjače fudbalsko takmičenje bio bajan kraj sezone jer se trenutno nalaze na izuzetno razočaravajućem desetom mestu sa osam poena zaostatka i odigran meč manje u odnosu na današnjeg rivala.

Najbolji dokaz slabašnih igara ''plavaca'' videli smo proteklog vikenda kada su dva puta stizali do prednosti protiv Barnlija koji je većinu meča odigrao sa igračem manje, ali je u oba navrata uspevao da se vrati i svoji vredan bod na ''Stamford bridžu'' (2:2).

Menadžer Poketino je nakon meča izjavio da je veoma razočaran ostvarenim rezultatom koji je dodatno ''podgrejao'' priče o pritisku pod kojim se nalazi argentinski stručnjak i određeni engleski mediji polako počinju da licitiraju imena menadžera, poput Žozea Morinja, koji bi mogli da ga zamene iduće sezone ukoliko Tod Bouli po četvrti put smeni trenera od kada je preuzeo klub.

Ono što može spasti Poketina su dobre igre Čelsija u kup takmičenjima, u Liga kupu su dogurali do samog kraja gde su u borbi za trofej poraženi od desetkovanog Liverpula, dok im u FA kupu predstoji polufinalni meč sa Sitijem koji je na programu 20. aprila.

Osvajanje FA kupa bi verovatno spaslo posao Argentincu jer domaćin već duže vreme vapi za trofejem, dok bi nova bezsuspešna sezona mogla da obistini pisanja britanskih medija.

Sa druge strane, Junajted dosta bolje izgleda u drugom delu sezone, ali katastrofalni nastupi iz prvog ga sprečavaju da ozbiljnije konkuriše u domaćem prvenstvu.

Najbolja nada Mančestera za plasman u Ligu šampiona je da i peto mesto vodi u najjače evropsko takmičenje, ali i da to bude slučaj teško će ga se dokopati jer zaostaju devet bodova za petoplasiranim Totenhemom koji ima znatno bolju gol-razliku, tako da će verovatno ponovo morati da se zadovolji igranjem Lige Evrope (+18).

Povrede bitnih fudbalera onemogućile su gostima da uhvate ritam tokom čitave kampanje, ali i ključni igrači poput Rašforda i Bruna Fernandesa, koje je Ten Hag imao na raspolaganju većinu vremena, igraju debelo ispod očekivanja i jedni su od glavnih krivaca za slabe nastupe engleskog velikana.

Koliko su ''crveni đavoli'' daleko od najjačih fubalskih timova u Premijer ligi videli smo pre par dana kada su jedva osvojili bod na gostovanju Brentfordu koji ih je u potpunosti nadigrao i zaslužio dosta više sa utakmice odigrane na ''Brenftord komjuniti stadionu'' (1:1).

Kao i Čelsi, gosti igraju dosta bolje u kup takmičenjima i FA kup im ostaje jedina realna opcija za osvajanje trofeja i u drugom polufinalu će ukrstiti koplja sa Koventrijem, tako da se može reći da su imali dosta sreće na žrebu, ali čuda su uvek moguća u najstarijem fudbalskom takmičenju i nikako ne bi smeli potceniti drugoligaša.

Što se tiče izostanaka, oba tima imaju velikih problema sa povredama.

Standardnu ''bolnicu'' u Čelsiju predvode Kolvil, Džejms, Nknku, Lavija, Fofana i Sančez, dok je pod velikim upitnikom nastup standardnog levog beka Bena Čilvela.

U redovima Junajteda neće biti Lindelofa, Martineza, Marsijala, Šoa i Malasije, a postoji mogućnosti i da Varan propusti meč zbog povrede koja ga muči već neko vreme.

Na prvom ovosezonskom duelu Junajted je savladao Čelsi sa 2:1, a u glavnoj ulozio bio je Skot Mektominej koji je dva puta tresao mrežu Roberta Sančeza.

Danas očekujemo nešto ujednačeniju utakmicu jer ''plavci'' bolje igraju kod kuće nego na strani i uz golove, koji su konstantna pojava na obračunima ovih timova, dodali bismo duplu šansu na Čelsi koji je na poslednjih osam utakmica u svim takmičenjima neporažen na ''Stamford bridžu''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&2-4 (kvota 2,09)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)