VLAHOVIĆ JE JUVENTUSOV MEČ VINER: U prvom delu sezone je sam pobedio ''nebeskoplave'', da li će to i večeras biti slučaj?

V.M.

02. 04. 2024. u 08:05

JUVE i Lacio su se sastali proteklog vikenda i pobedu je odneo tim iz prestonice (1:0), međutim, danas će okolnosti biti znatno drugačije i trebali bi da gledamo veoma dobar meč u prvom susretu polufinala italijanskog kupa koji se igra na ''Alijanc stadionu'' od 20.45.

ВЛАХОВИЋ ЈЕ ЈУВЕНТУСОВ МЕЧ ВИНЕР: У првом делу сезоне је сам победио небескоплаве, да ли ће то и вечерас бити случај?

FOTO: Tanjug/AP

Može se reći da je reprezentativna pauza došla u pravo vreme za ova dva italijanska velikana koji se baš muče u poslednje vreme. 

Kako na terenu, Lacio ima velike probleme i van njega. Nakon serije od četiri vezana poraza, ispadanja iz Lige šampiona i javnog sukoba sa upravom, nije bilo preveliko iznenađenje što je klub napustio dugogodišnji trener Mauricio Sari. Uz to navijači su na ulici prozivali i fizički se suočili sa legendom kluba Ćirom Imobileom, kojeg je vlasnik kluba Klaudio Lotito javno kritikovao što je to izneo u javnost, rekavši da se njemu takve stvari redovno dešavaju, što dovoljno govori o rasulu u klubu.

Posle odlaska Sarija tenzije su se malo smirile, njegovo mesto je privremeno preuzeo Đovani Martuščelo koji je uspeo da savlada Frozinone u malom regionalnom derbiju (3:2), a nakon toga je kormilo za stalno preuzeo hrvatski stručnjak Igor Tudor koji je imao bajkovit debi na klupi ''nebeskoplavih''.

Njegovi novi izabranici su ukrstili koplja upravo sa Juventusom koji je bio vidno desetkovan neigranjem Vlahovića i Milika, što je Lacio znao da iskoristi. Bio je bolji rival tokom većeg dela meča, a nagrada za to došla je u poslednjem minutu kada je posle centaršuta Luisa Alberta, udarac Adama Marušića poslao ''Olimpiko'' u ekstazu (1:0).

Ipak, danas će im zadatak biti znatno teži jer će se meč igrati na ''Alijanc stadionu'', a i u postavu bi trebalo da se vrati Dušan Vlahović koji je odradio meč suspenzije zbog crvenog kartona protiv Đenove.

Srpski centafor će biti na raspolaganju Alegriju koji je promenio formaciju pre par dana na 4-3-3 umesto standardnih 3-5-2, što nije dalo efekta i biće zanimljivo videti šta je za danas spremio iskusni italijanski stručnjak.

Što se tiče samih igara Juvea, on se nalazi u još goroj i od januara meseca na osam utakmica osvojio je samo šest bodova, a u tom periodu jedini gori od njega u Seriji A su Salernitana, Sasuolo i Frozinone, tri tima koja se grčevito bore za opstanak.

I pored toga uprava kluba nije uručila otkaz Alegriju, pre svega zbog velike sume novca koju bi morale da isplate iskusnom stručnjaku, što bi predstavljalo veliki problem za Juve čija je finansijska situacija iz godine u godinu sve gora.

Primarni cilj ''stare dame'' u završnici sezone biće opstanak u top četiri i plasman u Ligu šampiona, ali navijači su željni trofeja i upravo im je Kup Italije poslednja šansa za to.

Može se reći da je najbolje partije Juve pružao upravo u ovom takmičenju i na putu do polufinala je bio bolji od Salernitane (6:1) i Frozinonea (4:0).

Sa druge strane, Lacio je na identičan nacin izbacio Đenovu i Romu kako bi došao u polufinale, pobedama od po 1:0.

Tradicionalno gledano, gosti iz prestonice se ne provode lepo na ''Alijanc stadionu'' na kojem su doživeli šest uzastopnih poraza, a mi verujemo da je na putu i sedmi jer očekujemo da Vlahović bude meč viner Juvea kao što je bio slučaj na prvom ovosezonskom duelu ovih timova kada je sa dva gola predvodio ''staru damu'' do trijumfa od 3:1.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)