DA LI JE DOŠLO VREME DA LIVERPUL KONAČNO POBEDI BRAJTON? ''Galebovi'' su tradicionalno jedan od najtežih protivnika redsima

V.M.

31. 03. 2024. u 07:50

PRVA utakmica današnjeg programa Premijer lige igra se na ''Enfildu'' gde će Liverpul dočekati uvek neugodni Brajton (15:00).

ДА ЛИ ЈЕ ДОШЛО ВРЕМЕ ДА ЛИВЕРПУЛ КОНАЧНО ПОБЕДИ БРАЈТОН? Галебови су традиционално један од најтежих противника редсима

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se nalazi usred jedne od najzanimljivijih trka za titulu istoriji Premijer lige. Trenutno je drugi na tabeli, ali izjednačen je po broju osvojenih bodova sa vodećim Arsenalom (64) koji je lider zbog bolje gol-razlike, a za vratom im diše Mančester siti sa 63 poena na svom saldu.

Do prošlog kola Liverpul je bio prvi, ali remizirao je sa ''građanima'' (1:1) i tako otvorio priliku tobdžijama da preuzmu prvo mesto što su oni i iskoristili pobedom nad Brentfordom (2:1). To dovoljno govori o tome koliko je neizvesna ova trka za titulu i sigurno je da nas očekuje veoma zanimljiva završnica sezone u Engleskoj.

Pošto Siti i Arsenal igraju nešto kasnije na ''Etihadu'', jasno je koliki značaj današnji meč ima za četu Jirgena Klopa koja se u poslednje vreme baš muči protiv Brajtona.

''Galebovi'' su postali ahilova tetiva nemačkom stručnjaku od dolaska Roberta de Zerbija na klupu, italijanski sturčnjak ima dobitnu formulu protiv Nemca i na četiri obračuna sa njim ostvario je dve pobede uz isto toliko remija.

Današnji duel biće im poslednji, jer Klop na leto napušta ekipu i sigurno je da bi teo da se ispiše preko potrebnom pobedom protiv De Zerbija koja bi mu bila 300. na klupi redsa, a ujedno bi i Liverpul bar na kratko lansirala na prvo mesto.

Deluje da je ovo idealna prilika da se savlada Brajton koji se baš muči na gostima i na poslednjih šest utakmica na strani doživeo je čak pet poraza.

Povrede ključnih igrača poput Mitome, Pedra i Marča baš su osakatile ''galebove'' koji u drugom delu sezone igraju dosta slabije nego u prvom.

Posledica svega toga bilo je ispadanja iz Lige Evrope od Rome (1:4) i sve što im preostaje u završnici kampanje je da se bore za plasman u Evropu.

Trenutno su osmi na tabeli sa 42 osvojena boda, a bitna stvar za njih biće to ko će osvojiti FA kup jer od toga zavisi da li će i sedmoplasirani na tabeli ići u Evropu.

U prvom delu sezone ovi timovi su podelili plen na ''Ameksu'' rezultatom 2:2.

Što se tiče izostanaka, Brajtonove smo pomenuli, dok će kod domaćina meč propustiti Aleksander Arnold, Alison, Bajčetić, Žota, Matip i Tijago Alkantara.

Liverpul je na ''Enfildu'' slavio na svakom meču u 2024. godini izuzev obračuna sa Sitijem, ali zbog tradicije međusobnih duela predlažemo duplu šansu uz golove koji su redovna pojava na njihovim obračunima.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&|1+&||1+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a fudbal, kao najpopularnija sportska disciplina, posebno je zanimiljiv ovih dana, zbog ruske situacije u njemu.

29. 04. 2024. u 21:07

Komentari (0)

UEFA U ŠOKU: Rusija se odlučuje na radikalan potez?