TRADICIJA KAŽE - BIĆE GOLOVA: IZrael dočekuje Island u Budimpešti

O. M.

21. 03. 2024. u 12:04

IZRAEL dočekuje selekciju Islanda na stadionu "Susa Ferenc" u Budimpešti. Utakmica prvog kruga baraža za odlazak na Evropsko prvenѕstvo u Nemačkoj predstojećeg leta igra se od 20 časova i 45 minuta.

ТРАДИЦИЈА КАЖЕ - БИЋЕ ГОЛОВА: ИЗраел дочекује Исланд у Будимпешти

Foto: Profimedia

Pobednik ovog duela gostovaće Bosni i Hercegovini ili Ukrajini 26. marta za mesto u grupi E na Evru, gde poslednjeg člana društva čekaju Belgija, Slovačka i Rumunija.

Izrael je određen za domaćina ove polufinalne utakmice zbog osvojenog prvog mesta u grupi UEFA Lige nacija, a meč protiv Islanda igraće se u Mađarskoj zbog sukoba na Bliskom istoku, preciznije pojasu Gaze.

Izrael ima loše iskustvo sa baražom, pošto je eliminisan od Škotske u ovoj fazi takmičenja za EURO 2020 i to na penale. Ako se i sada ne uspeju kvalifikovati žaliće dugo za nekim neplanirano izgubljnim bodovima, kao što je minimalni poraz od lažne države u glavnom gradu srpske pokrajine Kosovo i Metohija, Prištini.

Njihovi susreti sa Islandom u grupnoj fazi UEFA Lige nacija 2022. godine oba puta su završeni nerešenim rezultatom 2:2. Dva puta su pobedili Albaniju, dok je Island sa četiri remija osvojio drugo mesto u ovoj grupi "okrnjenoj" izbacivanjem Rusije iz takmičenja.

U obe te utakmice Island je vodio sa 2:1 i sada će pokušati da napravi i taj dodatni korak i konačno pobedi Izraelce. Islanđani su bili hit Evra 2016. godine kada su stigli do četvrtfinala gde ih je zaustavio domaćin i potonji finalista Francuska.

Pre susreta u Ligi nacija, ove dve reprezentacije odigrale su u 2020. godini jednu prijateljsku utakmicu koja je završena pobedom Izraela od 3:2. Ako je verovati tradiciji i večeras bi moglo da bude golova na obe strane, naročito 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,40)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)