"ORLOVI" SE NADAJU EVROPI: Heraklesova sudbina neizvesna do samog kraja

O. M.

15. 03. 2024. u 11:47

U prvom meču 26. kola holandske Eredivizije Herakles će dočekati ekipu Go ahed iglsa. Utakmica je zakazana za 20 časova na stadionu "Erve Asito".

ОРЛОВИ СЕ НАДАЈУ ЕВРОПИ: Хераклесова судбина неизвесна до самог краја

Profimedia

Bodovi su preko potrebni obema ekipama, domaćinu u borbi za opstanak, a gostima u pohodu na Evropu.

Herakles je na samo dva boda od zone ispadanja i devet kola pre kraja njegova sudbina je neizvesna. Domaćin je pred današnji duel na 14. mestu sa dva boda više od RKC Valvijka, koji je prvi tim "ispod crte".

Najveći problem Heraklesa ove sezone je defanzivna igra, sa čak 58 primljenih golova druga je najslabija odbrana u ligi, odmah posle već otpisanog Volendama.

Trenutna forma je još i lošija nego u većem delu sezone, s obzirom na to da su u prethodnih osam mečeva upisali samo jedan trijumf i to protiv direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipe Vitese sa 3:2. Pored toga, zabeležili su i dva remija, sa Volendamom i Almere Sitijem, takođe rivalima sa dna tabele, dok su poraženi u preostalih pet ligaških duela. Izgubili su od Ajaksa, NEC Nijmegena, PSV-a, Utrehta i Fejenorda.

S druge strane, verovatno ni najokoreliji navijači GAI-a nisu očekivali da će njihovi ljubimci posle 25 odigranih kola zauzimati sedmo mesto na tabeli sa realnim šansama da se izbore za plej-of za Ligu konferencija sledeće godine. Gosti imaju šest bodova više od devetoplasiranog Herenvena i moraju da nastave u istom ritmu ako žele da ostanu u prvih 8 timova Eredivizije.

"Orlovi" su u prethodnih pet kola pobedili u dva meča, protiv već pomenutog direktnog konkurenta Herenvena sa 2:0 i RKC Valvijka 1:0, uz poraze od ekipa iz vrha tabele, Tventea i PSV-a, iako su pružili dobre partije u tim utakmicama, posebno protiv lidera lige PSV-a.

Jedinim neuspehom u ovom razdoblju može se smatrati nerešeni rezultat sa ekipom iz donje polovine tabele Zvoleom. 

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,63)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)