BARSA I ATLETIKO TRADICIONALNO IGRAJU TVRDE MEČEVE: Ćavi ima priliku da uradi nešto što niko nije protiv Čola Simeonea

V.M.

17. 03. 2024. u 08:20

ZAVESU na 29. kolo La lige spustiće Atletiko Madrid i Barselona koji se u derbiju kola sastaju na ''Vanda Metropolitanu'' od 21:00.

БАРСА И АТЛЕТИКО ТРАДИЦИОНАЛНО ИГРАЈУ ТВРДЕ МЕЧЕВЕ: Ћави има прилику да уради нешто што нико није против Чола Симеонеа

FOTO: Tanjug/AP

Iako oba tima ne blistaju ove godine, sredinom nedelje su znanto podigli atmosferu u svojim taborima pred završnicu sezone jer su se plasirali među osam najboljih u Ligi šampiona. Atletiko je to uradio posle velikog preokreta i boljeg izvođenja jedanaesteraca protiv Intera, dok je Barsa bez većih problema nakon 1:1 u Napulju savladala italijanskog šampiona sa 3:1 pred svojim navijačima.

Ono što je interasantno je da postoji mogućnost da se ovi timovi susretnu u polufinalu najjačeg evrospkog takmičenja, žreb je upario Atletiko sa Dortmundom, odnosno Barsu sa PSŽ-om i ukolikos slave na svojim četvrtfinalnim duelima sastaće se u polufinalu.

Prolaz u četvrtfinale je posebno bitan bio za Atletiko kojem su preko potrebne bile dobre vesti nakon slabih igara u prvenstvu koje su ''krunisane'' porazom od Kadiza u prošlom kolu (0:2).

Čolo Simeone je bio vidno srećan posle trijumfa nad Interom, ali mora pronaći način da brzo prebaci fokus svojih igrača na La ligu jer su jorgandžije nakon jučerašnjih trijumfa Bilbaa nad Alavesom pali na peto mesto tabele La lige i sada su ti oni koji jure Baskijce koji imaju bod prednosti i orni su da se nakon dugog niza godina vrate u Ligu šampiona.

Ono što raduje navijače domaćina je povratak Antoana Grizmana na teren, najbolji fudbaler Atletika je zaigrao protiv neroazura i bio je najbolji pojedinac na terenu, a svoju partiju je krunisao pogotkom za 1:1 kojim je vratio Madriđane u igru.

Ne bi čudilo da se uz njega u napadu večeras nađe i heroj pomenutog trijumfa, Memfis Depaj koji je prvo postigao gol za 2:1 u završnici meča, a zatim je u penal seriji načeo mrežu Jana Zomera jednim od boljih jedanesteraca koji su izvedeni u proteklih godinu dana.

Ono na šta će se još jorgandžije osloniti je domaći teren, neprikosnoveni su pred svojim navijačima ove sezone u La ligi i na 14 odigranih utakmica osvojili su neverovantih 40 od moguća 42 boda što dovoljno govori o težini zadatka koji je pred Barselonom.

Kao što je i sam napomenuo, deluje da je Ćavi ''opustio'' svoju ekipu najavom odlaska na kraju sezone, jer od kada je to učinio njegova ekipa igra odlično i nalazi se u seriji od devet vezanih mečeva bez poraza (šest pobeda uz tri remija).

Ne planiraju da odustanu od borbe za titulu iako zaostaju 11 bodova za Realom jer su odigrali meč manje od njega, a do kraja sezone je ostao da se odigra još jedan ''El Klasiko'' koji može dodatno ''potpaliti'' bitku za tron.

I pored toga što im fali veliki broj ključnih igrača poput Pedrija, Gavija i Frenkija de Jonga, Barsa se oslanja na svoje produkte iz ''La Masije'' i neki novi klinci kao što su Jamal, Fermin i najskorije Kubarasi pokazuju da navijači ne moraju da se brinu za budućnost kluba.

Istorijat međusobnih duela će večeras biti na strane gostiju jer je Ćavi ostvario četiri vezane pobede nad Čolo Simeoneom i večeras može postati prvi trener Barselone koji je od kada je argentisnki stručnjak preuzeo Atletiko ostvario pet uzastopnih trijumfa nad ''jorgandžijama''.

Ono što takođe vredi napomenuti je da su poslednje tri pobede Katalonaca nad Madriđanima ostvarene rezultatom 1:0, što naznačuje da ovi rivali igraju veoma tvrde utakmice, a mi jednu takvu očekujemo i večeras.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: |0-1&||0-2 (kvota 1,96)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!