SRPSKI DERBI U SERIJI A: ''Bikovi'' su doživeli dva uzastopna poraza, Viola bi da im nanese i treći

O. M.

02. 03. 2024. u 09:06

TORINO dočekuje Fiorentinu u utakmici 27. kola italijanske Serije A.

СРПСКИ ДЕРБИ У СЕРИЈИ А: Бикови су доживели два узастопна пораза, Виола би да им нанесе и трећи

FOTO: Tanjug/AP

"Bikovi" bi se pobedom definitivno uključili u borbu za vrh je bi im u tom slučaju Fiorentina bežala samo pet bodova.

Uprkos tome što su uputili fantastičnih 38 udaraca u uzastopnim utakmicama protiv ekipa iz Rima, Torino nije uspeo da osvoji nijedan bod u poslednja dva meča u Seriji A.

Nakon što su pretrpeli poraz od Lacija sa 2:0 dva kola unazad, u ponedeljak su izgubili i od Rome, rezultatom 3:2. Očekuje ih još jedan težak meč kada ugosti Fiorentinu, koja je ovo kolo započela četiri boda ispred njih na sedmom mestu. Bila su to prva dva poraza bikova u 2024. godini. 

Torino je u dobroj formi kod kuće  gde je ostvario pet pobeda u poslednjih osam utakmica. Trener Ivan Jurić ostaje optimista i veoma ambiciozan, a nedavno je potvrdio da im je i dalje glavni cilj da obezbede evropsku vidzu na jesen. Moraće da povećaju svoju ofanzivnu pretnju, jer uprkos tome što su samo Inter i Bolonja primili manje od njihovih osam ligaških golova kod kuće, samo tri ekipe su postigle manje od 14 golova Torina pred svojim navijačima.

Nekoliko sati kasnije nakon što je Torino pretrpeo poraz od Rome, Fiorentina je preokretomi pobedila Lacio sa 2:1 i proslavila svoju tek drugu ligašku pobedu u 2024. godine, uprkos tome što je tri puta pogodila okvir gola i promašila jedanaesterac.

Bitni šrafovi u četi Ivana Jurića su srpski reprezentativci Vana Milinković Savić i Ivan Ilić, zacementirani su u startnoj postavi Torina i hrvatski stručnjak će se sigurno osloniti na njih u ovoj veoma bitnoj utakmici.

Fiorentina je postigla deset golova u poslednjih pet mečeva, nakon što je postigla samo tri gola u prethodnih pet. Glavni trener Vinćenco Italijano je konačno zabeležio pobedu nad timom Mauricija Sarija, nakon tri godine.

Nadaju se da može uradi nešto slično ovde jer Fiorentina nema pobedu u Torinu u Seriji A od 2018. godine, iako je jedan bod iz četiri gostovanja u ligi 2024. ne pruža veliki podsticaj njihovim šansama da to učine.

Odbranom Fiorentine komanduje Nikola Milenković i očekuje se da bude u sastavu i večeras, baš kao i srpski tandem iz Torina s druge strane.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X (kvota 3,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)