"SLONOVI" ZVANI TALIJA! Huk sa tribina nosi domaćina do finala?

V.D.

07. 02. 2024. u 14:03 >> 14:03

U drugom polufinalnom meču Afričkog kupa nacija večeras od 21 čas sastaće se reprezentacije Obale Slonovače i Demokratske Republike Kongo.

СЛОНОВИ ЗВАНИ ТАЛИЈА! Хук са трибина носи домаћина до финала?

Foto: Profimedia

Nakon što je domaćin turnira veoma slabo odigrao grupnu fazu, iz koje je jedva obezbedio plasman u osminu finala, Fudbalski savez Obale Slonovače se odlučio za nesvakidašnji potez i rokadu na klupi usred turnira i umesto Gasea kormilo je preuzeo njegov pomoćnik Emerse Fae.

To se ispostavilo kao pun pogodaka, jer su ''slonovi'' napravili veliko iznenađenje izbacivši glavnog favorita Senegal u veoma zanimljivom meču.

Senegal je poveo preko Dialoa na samom startu meča i 1:0 koje je trajalo sve do 86. minuta kada je Kesi sa bele tačke doneo izjednačenje svojoj selekciji. U produžecima nije bilo promena rezultata, tako da se otišlo u penale gde je tragičar bio Nijakate koji je jedini promašio jedanaesterac od svih deset izvođača. Kesi je bio taj koji je preuzeo odgovornost u petoj seriji i ponovo je bio precizan, donevši tako veliku pobedu svom timu i plasman u četvrtfinale gde ih je čekao Mali. 

"Slonovi" su i u tom meču ponovo bili na ivici ambisa. Adama Traore je promašio penal za Mali, ali je ta selekcija ipak povela golom Dorgelesa Nenea u 71. minutu. Navijači Malija su već bili spremni za slavlje, ali na scenu je stupio napadač Brajtona Simon Adingra i doneo izjednačenje svojoj reprezentaciji, pa se otišlo u produžetke. Konačan rezultat meča postavio je vezni igrač Remsa Oumar Diakite golom u 122. minutu. 

Alea i družinu u polufinalu čeka meč sa Demokratskom Republikom Kongo, koji je na nesvakidašnji način prošao grupnu fazu. Puleni francuskog stručnjaka Sebastiena Desabra su odigrali sva tri puta nerešeno protiv Zambije, Maroka i Tanzanije i kao drugoplasirana ekipa u grupi zakazali meč sa Egiptom koji je bio izraziti favorit. Pobednika tog meča morao je da odluči penal rulet u kome je uspešniji bio DR Kongo rezultatom 8:7. 

Na krilima velikog trijumfa protiv Egipćana koji su bili na tom meču bez povređenog Salaha Kongo je savladao Gvineju rezultatom 3:1 i tako izborio borbu za finale.

Ove dve reprezentacije su nas kroz istoriju međusobnih duela navikle na goleade, a tu tradiciju su jedino pokvarili na poslednjem susretu odigranom prošle godine koji je završen bez golova.

Očekuje se paklena atmosfera na stadionu u Abidžanu koji će bez sumnje biti ispunjen do poslednjeg mesta. Verujemo da će selekcija domaćina nošena tom atmosferom sa tribina izboriti plasman u finale.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: Ide dalje Obala Slonovače (kvota 1,56)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)