MAROKANCI VEĆ U OSMINI FINALA: Zambija ne zavisi samo od svog rezultata

O. M.

24. 01. 2024. u 10:54

MAROKO i Zambija igraju u trećem kolu grupe F Afričkog kupa nacija. Utakmica se igra od 21 čas na stadionu "Loran Poko" u San Pedru.

МАРОКАНЦИ ВЕЋ У ОСМИНИ ФИНАЛА: Замбија не зависи само од свог резултата

Tanjug/AP

Sve je još uvek otvoreno u grupi F uoči poslednjeg kola, sve četiri ekipe mogu da prođu dalje. Maroko je vodeći sa četiri boda i već je u osmini finala, a ostale tri ekipe gotovo ravnopravno konkurišu za drugo i treće mesto, s tim što će o plasmanu trećeplasirane ekipe odlučivati i epilog u grupi E gde sve ekipe mogu da završe takmičenje sa po četiri boda.

Zambija se na AFKON vratila posle tri propuštena turnira, a u prva dva kola nije ostvarila pobedu koju čeka još od 2012. godine kada je "čipolopolo" iznenađujuće osvojio titulu šampiona Afrike.

Dva uvodna remija, oba sa identičnim rezultatom 1:1, doveli su Zambiju u nezahvalnu poziciju da protiv favorita grupe Maroka mora da ostvari bolji rezultat od onoga koji će DR Kongo ostvariti protiv Tanzanije, ako želi sa druge pozicije u osminu finala.

Ipak, selektor Avram Grant može da bude i zadovoljan kako se završio susret sa Tanzanijom, pošto je njegov tim bio u zaostatku za gol od 11. minuta, a celo drugo poluvreme igrao sa igračem manje, zbog isključenja Kabvea.

Kasni gol glavom Patsona Dake zadržao je "čipolopolo" u igri, spasavajući bod.

Ipak, možda ni on neće biti dovoljan, jer tradicija nije na strani Zambije kada je reč o susretima sa Marokom. Protiv "lavova sa Atlasa" Zambija ima samo jednu pobedu u poslednjih šest susreta, uz dva remija.

Maroko je u Obalu Slonovače došao sa ambicijom da osvoji titulu, na koju čeka od 1976. godine. 

U prvom kolu su bez problema savladali autsajdra Tanzaniju sa 3:0, međutim, u drugom kolu naišli su na "minu" u vidu frustrirajućeg remija sa DR Kongom. A i ta utakmica je počela obećavajuće, vodećim golom Hakimija u šestom minutu. Kad je Sedrik Bakambu promašio penal za DR Kongo krajem prvog dela činilo se da će to uticati na samopouzdanje "leoparda" i da će u drugom delu Maroko opravdati ulogu favorita, ali to se nije desilo. Salas Katompa Mvumpa je doneo poravnanje sredinom drugog dela.

Utakmica je obilovala i incidentima, a sve se završilo opštim metežom koji je navodno izazvao selektor Maroka Valid Regragi kada je nasrnuo na kapitena "leoparda" Šansela Embembu.

Ovaj remi bio je sedma utakmica Maroka bez poraza. "Lavovi Atlasa" su od kraja Mundijala izgubili samo jednu utakmicu, na gostovanju Južnoj Africi u kvalifikacijama za AFKON.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)