"LEOPARDI" NAPADAJU BIVŠEG TRENERA PARTIZANA: Grant je jednu afričku selekciju odveo u finale može li sa Zambijom da ponovi taj uspeh?

O. M.

17. 01. 2024. u 13:51

DR KONGO i Zambija zatvaraju prvo kolo Afričkog kupa nacija. Utakmica grupe F odigraće se na stadionu "Loran Poko" u San Pedru od 21 čas.

ЛЕОПАРДИ НАПАДАЈУ БИВШЕГ ТРЕНЕРА ПАРТИЗАНА: Грант је једну афричку селекцију одвео у финале може ли са Замбијом да понови тај успех?

FOTO: Profimedia

U ovoj grupi su još Maroko i Tanzanija čiji meč je zakazan na istom stadionu od 17 časova.

"Leopardi" su favoriti ako se gleda Fifina Rang-lista, ali prema trenutnoj formi čini se da je "čipolopolo" bliži pobedi u ovom meču, mada se prema onome što gledamo od starta ovog Afkona ništa ne može unapred predvideti. Nekoliko favorita, su kiksnuli, Tunis, Gana su izgubili, Egipat u 97. minutu izbegao poraz, Kamerun i Alžir osvojili samo bod.

DR Kongo ima samo jednu pobedu u poslednjih sedam utkamica, ostvarenu protiv slabašne Mauritanije. To je veliki pad u rezultatima posle pet uzastopnih pobeda. S druge strane, Zambija je u poslednjih deset utakmica izgubila samo dve. Jednu od Egipta očekivanu i drugu od Nigera u kvalifikacijama za Mundijal koja baš i nije morala da im se desi.

Zanimljivo je da Zambija i u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo igra protiv Maroka i Tanzanije dok je pored Nigera u toj grupi i Kongo, ali ne ovaj, nekadašnji Zair, nego Republika Kongo.

Zambiju s klupe predvodi nekadašnji trener Partizana Avram Grant koji je 2015. godine sa Ganom stigao do finala Afkona.

NAŠ PREDLOG: 0-2 (kvota 1,50)

POGLEDAJTE SPECIJAL KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)