TEŠKO BEZ ABUBAKARA I ŠUPO-MOTANA: Kamerun je autsajder u sudaru sa šampionima "Crnog kontinenta"

O. M.

19. 01. 2024. u 08:40

ŠAMPION Afrike Senegal sastaje se sa Kamerunom u derbiju drugog kola C grupe na Afričkom kupu nacija.

ТЕШКО БЕЗ АБУБАКАРА И ШУПО-МОТАНА: Камерун је аутсајдер у судару са шампионима Црног континента

FOTO: Tanjug/AP

Utakmica se igra ovog petka veče od 18 časova na stadionu "Šarl Konana Bani" u Jamasukru.

"Lavovi iz Terange" su dobro počeli odbranu titule pošto su u prvom kolu sa 3:0 savladali Gambiju. Lamin Kamara je postigao dva gola u drugom poluvremenu nakon što je Gambija ostala s igračem manje, ali već tada je bila u minusu pošto je Pape Gaj postigao vodeći gol već u četvrtom minutu na asistenciju Sadija Manea. Bila je to peta uzastopna utakmica bez izgubljene za izabranike Aliju Sisea koji su pretrpeli samo jedan poraz u poslednjih 15 utakmica, od Alžira u prijateljskom odmeravanju snaga.

S druge strane, Kamerun je razočarao navijače, odigravši samo nerešeno 1:1 sa Gvinejom. Ni igrač više celo drugo poluvreme nije pomogao "nepobedivim lavovima" da pobede Gvineju, zapravo im je pomogao da spasu bod.

Osvetilo se Rigobertu Songu što je pustio Andrea Onanu da se reprezentativnim drugovima pridruži kasnije kako bi mogao da nastupi u derbiju Premijer lige za Mančester junajted protiv Totenhem hotspura, a primerilo se i odsustvo povređenog kapitena Vinsenta Abubakara.

Senegal će kompletan ući u ovaj meč, osim što su u Obalu Slonovače otputovali bez Bulaja Dija i golmana Midlzbroa Senija Dienga. Umesto njih, Sise je pozvao dvojac iz Lorijena Bamba Dienga i Alfreda Gomisa.

Ostaje da se vidi da li će Abubakar biti spreman da se vrati protiv Senegala, pošto je propustio protiv Gvineje zbog povrede butine koju je zadobio na treningu prošle nedelje.

Onana bi trebalo da se vrati na gol, pošto je doputovao u kamp kasno kao što je dogovoreno nakon što je pomogao Mančester junajtedu da pobedi Totenhem. On se vratio na vreme i da zaigra protiv Gvineje, ali je osliučeno da je pametnije da se odmori posle napornog puta.

Zamenio ga je rođak Fabris Ondoa kome je ovo bila deveta utakmica sa zlatnim lavom na grudima i uspeo je da očuva oreol nepobedovosti iz nadimka reprezentacije, pošto je selekcija iz Zapadne Afrike do sada pobedila četiri puta i igrala nerešeno u pet navrata kada je čuvar mreže Nima stajao među stativama.

Zanimljiv podatak u vezi reprezentacije Kameruna je taj što selektor Song nije u tim pozvao napadača minhenskog Bajerna Erik-Maksima Čupo-Motinga.

Maneov gol sa bele tačke bio je dovoljan da obezbedi pobedu Senegalu u poslednjem duelu ovih ekopa, prijateljskom u Francuskoj prođlog oktobra.

Poslednji takmičarski susret ipak je pripao Kamerunu koji je 2017. godine na putu do pete titule šampiona "Crnog kontinenta" pobedio na penale nakon što je posle 120 minuta bilo 0:0. Ali, od tada je prošlo sedam godina i Senegal je sada ipak favorit.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu