BASKIJSKI DERBI DUGO NIJE IMAO OVAKAV ZNAČAJ! Bilbao i Sosijedad se međusobno bore za mesto koje vodi u Ligu šampiona

V.M.

13. 01. 2024. u 09:23 >> 09:23

NAJZANIMLjIVIJA utakmica 20. kola La lige igra se na ''San Mamesu'' gde će u 191. izdanju ''Baskijskog derbija'' Atletik Bilbao ugostiti Real Sosijedad (18:30).

БАСКИЈСКИ ДЕРБИ ДУГО НИЈЕ ИМАО ОВАКАВ ЗНАЧАЈ! Билбао и Сосиједад се међусобно боре за место које води у Лигу шампиона

Foto Profimedia

Ovo rivalstvo je jedno od najvatrenijih u čitavoj Španiji, a kako se oba tima bore za poziciju u top četiri, tačnije mesto koje vodi u Ligu šampiona večerašnji derbi ima poseban značaj.

Bilbao trenutno zauzima to četvrto mesto sa 39 osvojenih bodova, što je šest više od gostiju koji dočekuju ovaj meč na šestoj poziciji na tabeli.

U prvom ovosezosnkom derbiju Sosijedad je rutinski slavio sa 3:0 na ''Anoeti'', ali poptuno je drugačija priča kada se igra na ''San Mamesu'' gde će domaćin pokušati da se osveti za taj poraz i po treći uzastopni put savlada večitog rivala pred svojim navijačima.

Kladionice prednost daju Bilbau, što i ne čudi ako pogledamo u kakvoj se formi nalazi. Popularni ''lavovi'' su neporaženi na poslednjih 12 mečeva u svim takmičenjima i za vreme tog sjajnog niza upisali su devet pobeda uz tri remija.

Ono što je još impresivnije je to što su na minula četiri duela upisivali pobede bez primljenog gola, tako da u sjajnoj atmosferi dočekuju večerašnji derbi.

Menadžer Ernesto Valverde je proglašen za menadžera meseca decembra u La ligi što najbolje prezentuje u kakvom se ritmu nalazi Bilbao.

Ipak, prostora za opuštanje nema jer i ekipa Sosijedada igra veoma dobro. Gosti su takođe neporaženi na 12 utakmica u svim takmičenjima na kojima su upisali po šest pobeda i remija.

Igraju veoma tvrd fudbal, a najbolje o tome svedoči činjenica da je su na njihova poslednja tri ligaška susreta viđena samo dva pogotka.

Igrali su 0:0 sa Betisom i Kadizom, a nakon toga 1:1 sa Alavesom.

Ekipa iz San Sebastijana će imati priliku da uradi nešto što nije uradila pune 43 godine, a to je da savlada velikog rivala na oba ligaška duela u jednoj sezoni, to joj je poslednji put pošlo za rukom davne 1979/1980.

U skorijoj istoriji međusobnih duela prednost ima Sosijedad koji je slavio pet puta na minulih deset obračuna, a uz to su viđene tri pobede Bilbaa, kao i dva remija.

Vredi napomenuti da su svaku od te tri pobede ''lavovi'' upisali pred svojim navijačima.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Injakija Vilijamsa, dok su gosti lišeni usluga Kuba, Remira, Sadika, Traorea i Merkelanza.

Prednost domaćeg terena je velika stvaru u ''AP-8'' derbiju i očekujemo tvrd meč na kojem predlažemo malo golova uz duplu šansu na Bilbao.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,56)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 18:36

Komentari (1)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)