DERBI VEČITIH NEPRIJATELJA: Grčka je na nogama, prošli duel završen je neslavno već u 55. minutu

O. M.

10. 01. 2024. u 14:51 >> 14:51

OSMINA finala grčkog Kupa donosi nam "derbi večitih neprijatelja", Panatinaikosa i Olimpijakosa.

ДЕРБИ ВЕЧИТИХ НЕПРИЈАТЕЉА: Грчка је на ногама, прошли дуел завршен је неславно већ у 55. минуту

Foto: Profimedia

Utakmica se igra ove srede na stadionu „Apostolos Nikolaidis“, domu fudbalera Panatinaikosa, od 20 časova i 30 minuta, bez prisustva publike. Revanš je za sedam dana na „Karaiskakiju“.

Malo je, ako ih uopšte ima, rivalstava u svetu fudbala, sporta uopšte, gde vlada toliki animozitet među navijačima, pa čak i igračima. Prethodni derbi, odigran u okviru grčke Superlige na stadionu olimpijakosa, „Karaiskakiju“, razlog je zašto na današnjem derbiju neće biti gledalaca.

Završen je već u 55. minutu kada je sudija Mareska iz Italije (da, ovo rivalstvo je takvo da derbije sude strani delioci pravde) odsvirao kraj pošto je „izvršen atentat“ na defanzivca gostujuće ekipe Huana Karlosa Perez Lopeza pored koga je eksplodirao topovski udar dok se zagrevao pored terena.

Epilog je bio službenih 3:0 za Panatinaikos i oduzimanje jednog boda Olimpijakosu, posle čega su kola krenula nizbrdo za crveno-bele. Ne samo da su izgubili lidersku poziciju nego su pokvarili do tada vrlo dobru formu i u međuvremenu pali na četvrto mesto, sa trenutnih osam bodova zaostatka za Panatinaikosom i po šest za PAOK-om i AEK-om.

U poslednjih deset kola Pirejci su osvojili 14 bodova, deset manje od vodeće trojke. Izgubili su u međuvremenu i od AEK-a i od PAOK-a, pa čak i od Lamije u pretprošlom kolu.

U današnji duel ulaze obeshrabreni porazom 1:2 od šampiona AEK-a i to je bila treća uzastopna utakmica crveno-belih bez pobede.

S druge strane, Panatinaikos je u seriji od tri pobede. „Zeleni“ su ostvarili osam pobeda i dva poraza u poslednjih deset kola. Kiksnuli su nedavno protiv Atromitosa (2:3) i protiv Arisa (0:2). Panatinaikos je kod kuće pobedio sve osim dve utakmice. Izgubio je sa 2:1 od AEK-a i odigrao 2:2 protiv PAOK-a.

Ovo je inače prvi susret „večitih neprijatelja“ u Kupu još od sezone 2007/08 kada su se sastali takođe u osmini finala. Tada se igrala samo jedna utakmica a Olimpijakos je na putu do trofeja slavio sa 4:0 kao domaćin.

Na poslednjih deset susreta u svim takmičenjima skor je 4:2 za Panatinaikos, uz četiri neodlučene. Olimpijakosova poslednja pobeda na „Nikolaidisu“ i nije toliko davna, iz maja 2021. godine.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!