MANEOVA "GENERALKA" ZA AFKON: Šampioni Afrike spremni za odbranu titule

O. M.

08. 01. 2024. u 10:57

ŠAMPION Afrike Senegal odigraće ovog ponedeljka poslednju pripremnu utakmicu pred početak odbrane titule. Protivnik na nacionalnom stadionu u Dakaru biće Niger, ekipa protiv koje su "lavovi Terange" započeli i takmičarsku 2023. godinu.

МАНЕОВА ГЕНЕРАЛКА ЗА АФКОН: Шампиони Африке спремни за одбрану титуле

Foto: Profimedia

Već narednog ponedeljka Sadio Mane i drugovi sele se u Jamusukro gde će odigrati sve tri utakmice grupne faze, a protivnici će im biti selekcije Gambije, Gvineje i Kameruna.

Izabranici Alijua Sisea su favoriti za odbranu titule, a Niger će im poslužiti kao generalna proba. Prošle godine na Badnji dan protiv istog rivala odigrali su bez golova, ali ta utakmica odigrana je u Tunisu, a ekipe su nastupile sa igračima iz nacionalnih liga.

Senegal je i u svojoj poslednjoj takmičarskoj utakmici, pre mesec i po dana, odigrao bez golova, sa selekcijom Toga u okviru kvalifikacija za Mundijal. Lavovi Terange nisu primili gol u tri uzastopne utakmice, računajući i prijateljsku sa Kamerunom, koji će im biti glavni konkurent za prvo mesto u grupnoj fazi AFKON-a.

Niger je čak 109 mesta lošije plasiran od Senegala na Fifinoj rang-listi, ali "saharske gazele" su pobedom nad Zambijom krajem novembra istakle iznenađujuću kandidaturu za drugo mesto kvalifikacione grupe za odlazak na naredni Mundijal. Bila bi prava senzacija da ova reprezentacija izbori jednu od četiri vize rezervisane za drugoplasirane timove iz CAF zone kvalifikacija.

Imajući u vidu da će Senegal nastupiti sa svim svojim zvezdama - Maneom, Kulibalijem, Mendijem, Gejom, Sarom... teško je očekivati da će Niger proći sa manje od tri gola u mreži na ovom meču.

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,60)

POGLEDAJTE TREĆU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!