ALEGRI ODMARA VLAHOVIĆA? Italijanski mediji veruju da će sjajni centarfor sa klupe započeti večerašnji susret

V.M.

04. 01. 2024. u 08:03

FUDBALERI Juventusa danas započinju pohod ka 15. tituli u Kupu Italije, prva prepreka u osmini finala biće im Salernitana sa kojom će odigrati dve meča u roku od četiri dana jer za vikend ukrštaju koplja u prvenstvu.

АЛЕГРИ ОДМАРА ВЛАХОВИЋА? Италијански медији верују да ће сјајни центарфор са клупе започети вечерашњи сусрет

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je na idealan način završiio 2023. godinu. Trijumfom nad Romom (1:0) iskoristio je kiks Intera koji je remizirao sa Đenovom (1:1) i u novu godinu je ušao sa samo dva boda zaostatka u odnosu na neroazure.

Pomenute dve ekipe vode glavnu reč od samog starta prvenstva, konstantno se smenjuju na vrhu tabele i sigurno ja da ćemo gledati jednu od zanimljivijih trka za Skudeto u skorijoj istoriji.

Masimilijano Alegri je naštelovao ''staru damu'' koja ove sezone igra baš kako voli iskusni Italijan. Njegov fudbal se bazira na čvrstoj odbrani i često je Juveu dosta jedan gol za pobedu, što i govori činjenica da su na 12 ligaških utakmica u kalendarskoj 2023. godini slavili sa 1:0.

Iako je propustio određeni deo sezone zbog povrede, najbolji strelac ekipe je Dušan Vlahović sa šest postignutih pogodaka i po pisanjima italijanskih medija Alegri će ga staviti na klupu večeras kako bi ga sačuvao za prvenstveni meč sa Salernitanom koji je na programu u nedelju.

Što se tiče Kupa Italije, Juve je sa 14 osvojenih titula najbolji tim u istoriji takmičenja, a ove sezone ima dobru šansu i da dođe do jubilarnog 15. trofeja jer nema obaveza u Evropi i može se fokusirati na kup i Seriju A.

Za razliku od njega, Salernitana je već odigrala dva meča u Kupu Italije, prvo je bila bolja od Ternane sa 1:0, a nakon toga je dominatno savladala Sampdoriju rezultatom 4:0.

Te dve pobede su jedine svetle tačke u inače katastrofalnoj sezoni ekipe sa juga Italije koja je zacemenitrana za dno tabele Serije A.

Mada treba reći da su 2023. godinu završili jako bitnom pobedom nad direktnim rivalom u borbi za opstanak, Veronom, protiv koje su trijmfovali pogotkom Čaune u 48. minutu (1:0) i sada zaostaju dva boda upravo za timom iz grada ljubavi koja je prva ekipa iznad crte.

Što se tiče izostanaka, Juve će biti bez Mojzesa Keana, Aleksa Sandra i Mateja de Šilja, dok će kod gosta meč propustiti najbolji igrač ekipe Bulaje Dia koji će se na tribinama pridružiti Liroli, Kulibaliju i Kastanjosu.

Poslednji međusobni duel ovi timovi odigrali su početkom februara kada su Vlahović i Kostić kombinovano postigli tri gola u pobedi od 3:0, a mi verujemo da će stara dama večeras rutinski slaviti i osigurati plasman u četvrtfinale.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&0-3 (kvota 2,13)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)