LACIO JEDNO OD NAJVEĆIH RAZOČARENJA SEZONE: Empoli pred teškom borbom za opstanak

O. M.

22. 12. 2023. u 14:15 >> 14:15

U 17. kolu italijanske Serije A, Empoli dočekuje Lacio u petak od 18 časova i 30 minuta na stadionu "Karlo Kastelani".

ЛАЦИО ЈЕДНО ОД НАЈВЕЋИХ РАЗОЧАРЕЊА СЕЗОНЕ: Емполи пред тешком борбом за опстанак

FOTO: Profimedia

U prethodnom kolu oba tima su poražena. Domaći su izgubili od Torina, a gosti od Intera.

Empoli se trenutno nalazi u zoni ispadanja, ali je na samo bod od bezbedne zone. Od početka prvenstva se naziralo pet ekipa koje će se boriti za opstanak. Pored Empolija to su Salernitana i Verona koji se nalaze ispod ekipe iz Toskane, kao i Udineze i Kaljari koji su iznad njih. Bodovno najbliži ovom društvu su Sasuolo i Đenova, ali se ipak primeti razlika u klasi.

Otkad je sredinom septembra, posle ubedljivog poraza 0:7 od Rome, Aurelio Andreacoli preuzeo klupu od Paola Zanetija, ekipa je počela da osvaja bodove (do tada je imala nula bodova), ali za beg sa dna biće potrebno mnogo rada i mnogo više uspeha od dva boda u poslednje četiri utakmice i to sve protiv ekipa iz donjeg dela tabele. 

Ovo je četvrti mandat Andreacolija na klupi Empolija, a u prethodna tri doneo je jednu promociju iz Serije B i jedno komforno 14. mesto, ali mu nijedan od ova dva uspeha nije sačuvao posao. U međuvremenu je jednom pokušao da izvadi kestenje iz vatre ali mu nije uspelo jer je kasno doveden pa je 2019. Empoli ispao iz lige.

Efikasnost je najveći problem "azura", a Andreacoli je to popravio samo delimično, pošto u prvih pet kola nisu postigli nijedan gol, a u narednih 11 su samo 10 puta pogađali mrežu protivnika.

Tri od tih deset golova postigao je Frančesko Kaputo, a on bi danas mogao da izostane iz tima pošto ga nije bilo ni u utakmici protiv Torina nakon što se povredio u utakmici sa Lečeom.

Lacio je jedno od najvećih razočaranja u dosadašnjem delu sezone, uz šampiona Napoli svakako najveće. Možda bi moglo da se kaže da je dobar rezultat u Ligi šampiona gde je izborena osmina finala, imalo veliki uticaj na izdanja u Seriji A, ali ne može biti toliki da posle 16 kola sakupi već sedam poraza ekipa koja je prošle godina imala u kupno osam izgubljenih utakmica.

No i taj evropski san verovatno će se završiti već na prvom prolećnom iskušenju u vidu minhenskog Bajerna koji je svakako izraziti favorit u dvomeču osmine finala.

Lacijali su u decembru odigrali pet utakmica i postigli samo tri gola. Već tri utakmice u svim takmičenjima nemaju pobedu a u Seriji A su pobedili samo Kaljari i to jedva minimalnim rezultatom.

U prethodnom kolu izgubili su kod kuće od Intera, a to je bio prvi poraz Maurisija Sarija kod kuće od "neroazura" u karijeri.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 2,03)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!