"NEROAZURI" OTVARAJU I TREĆI FRONT: Bolonja ostala neporažena na "Meaci" u Seriji A, koliko može u Kupu?

O. M.

20. 12. 2023. u 17:42 >> 17:42

INTER i Bolonja sastaju se u osmini finala Kupa Italije. Utakmica se igra od 21 čas na stadionu "Đuzepe MEaca" u Milanu.

НЕРОАЗУРИ ОТВАРАЈУ И ТРЕЋИ ФРОНТ: Болоња остала непоражена на Меаци у Серији А, колико може у Купу?

Tanjug/AP

Pobedom intera dobili bismo reprizu prošlogodišnjeg finala bveć u četvrtfinalu ove sezone, pošto je Inter branilac trofeja, a u narednoj rundi već ga čeka prošlogodišnji finalista Fiorentina, koja je to pravo izborila pobedom nad Parmom na penale.

Na vrhu tabele sa četiri boda više od najbližeg pratioca Juventusa u Seriji A, ekipa Simonea Inzagija zabeležila je više pobeda bez primljenog gola  (11) nego bilo koji drugi klub u Ligama petice ove sezone. Istovremeno, neroazuri postižu skoro dva i po gola po utakmici.

Inter je u nedelju slavio na gostovanju Laciju pobedu od 2:0, kojom je prekinuo petogodišnji post na "Olimpiku". Golove su postigli Markus Tiram i Lautaro Martinez. Ovom drugom to je bio 15. gol u prvenstvu čime se učvrtstio na čelu liste strelaca sa čak šest golova više od najbližeg prtatioca, Domenika Berardija iz Sasuola.

Bila je to 13. prvenstvena pobeda Intera i to je tek drugi put u istoriji slavnog kluba da je u prvih 16 kola Serije A ostvario 13 ili više pobeda.

Inter je u međuvremenu saznao i rivala u osmini finala Lige šampiona, gde je lako prošao grupu, a prvi rival u nokaut-fazi na putu do finala gde je prošle sezone zaustavljen od Mančester sitija, biće mu Atletiko Madrid.

Za razliku od Intera koji je do sada bio slobodan, Bolonja je bila slobodna sam ou prvom kolu kupa a do osmine finala je morala da odigra dve runde. Prošli su Čezenu i Veronu , oba puta pobedivši sa 2:0 kod kuće. Bolonja je samo jednom u ovom veku prošla u četvrtfinale Kupa Italije i tada ih je (2013. godine) zaustavio upravo Inter posle produžetaka."Hrtovi" su dva puta osvajali Kup, ali poslednji put pre pola veka, tačnie u sezoni 1973/74. Prošle sezone ih je u osmini finala zaustavio Lacio.

Bolonja je u solidnoj formi što joj je donelo četvrto mesto na tabeli. Posle 16 kola imaju 28 bodova i ako ovako nastave biće ozbiljan kandidat za plasman u neki od evrokupova. Prošlu sezonu su završili na devetom mestu sa 54 boda.

Bolonja je u prošlom kolu sa 2:0 savladala Romu čime je učenik Tiajgo Mota nadigrao učitelja Žozea Murinja. Ova dovjica sarađivali su svojevremeno upravo u Interu gde je Mota bio važan šraf u osvajanju "triple krune" 2010. godine. 

Inter i Bolonja već su se sastali ove sezone, bilo je 2:2 u prvenstvu na ovom stadionu kada je domaći tim imao 2:0 već u 13. minutu ali su gosti uspeli da osvoje bod. To je, uz poraz od Sasuola, jedini Interov kiks kod kuće u sezoni.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,57) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna prestala da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

ČUDO U BEOGRADU: Ruska himna "prestala" da se intonira tokom dodele zlata, a onda se desilo - ovo (VIDEO)

Rusija ovih dana sa ponosom ističe da na Evropskom prvenstvu u boksu čiji je domaćin Srbija njeni takmičari mogu da nastupaju uz sva državna znamenja, a i pod imenom zemlje iz koje su, kao i da se himna Ruske Federacije intonira kada neko od Rusa dođe do zlatne medalje. Međutim, baš sa tom himnom desio se jedan neočekivani problem. A onda je usledila vrlo emotivna scena...

28. 04. 2024. u 19:44

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)