PRIPREMA ZA ''VEČITI DERBI'': Partizan u Nišu prepustio prvo mesto Crvenoj zvezdi

V.M.

16. 12. 2023. u 10:49 >> 10:49

NAKON dva poraza u protekla tri kola Partizan je pao na drugo mesto i sada je on taj koji juri Crvenu zvezdu, poteru započinje danas na svom stadionu gde od 18:30 dočekuje Radnički 1923.

ПРИПРЕМА ЗА ВЕЧИТИ ДЕРБИ: Партизан у Нишу препустио прво место Црвеној звезди

FOTO: M. Vukadinović

Znalo se da je Niš neugodno gostovanje za Partizan, koliko zbog terena, toliko i efekta Slavoljuba Đorđevića. I ispostavilo se tako. Radnički je posle preokreta savladao parni valjak i poslao Crvenu zvezdu na prvo mesto.

Crno-beli su došli do prednosti preko Saldanje, ali su nakon toga sami pucali sebi u noge. Prvo je Saničanin napravio bespotreban penal igranjem rukom, a zatim je i mladi Ilić posle kornera zatresao sopstvenu mrežu sa konačnih 2:1.

Večiti rivali su sada izjednačeni na tabeli sa po 43 osvojena boda, s tim da crveno-beli imaju u ovom trenutku bolju gol- razliku koja ih drži na prvom mestu.

Četa Igora Duljaja se u nekoliko navrata ''provlačila'' ove sezone pobedama u poslednjim trenucima utakmice kao protiv Čukaričkog, Vojvodine i Radnika iz Surdulice i izgleda da im je sreća okrenula leđa pošto su u poslednja tri kola doživeli dva poraza, pored Nišlija bolji od crno-belih bio je i TSC.

To svakako ne umanjuje onome što Duljaj radi ove sezone, jer retko ko je očekivao da će se Partizan boriti za prvog mesto posle slabih partija prošle godine kada je zauzeo četvrtu poziciju.

Razlog za kikseve se može tražiti i u izostancima bar bitnih fudbalera poput Severine, ali vremena za tugovanje nema u taboru srpskog velikana.

Sledeće nedelje predstoji večiti derbi u kojem će Partizan biti domaćin i imaće priliku da trijumfom preokrene momenutm u svoju korist, međutim prvo mora slaviti na današnjem duelu.

Rival će mu biti Radnički 1923 kojeg je već poprilično ubedljivo savladao u Kragujevcu krajem oktobra kada je bio bolji rezultatom 4:0.

Gosti su takođe u dosta slavom ritmu, osvojili u samo jedan bod u protekle tri utakmice, tako da ne dolaze u prestonicu sa velikom dozom samopouzdanja.

Tradicija je takođe na strani parnog valjka koji je trijumfovao na devet od poslednjih deset duela sa Radničkim.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,63)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu