ČUKARIČKI ZAVRŠAVA EVROPSKU ODISEJU U BELGIJI: ''Brđani'' bez osvojenog boda na svom debiju u Ligi konferencija

V.M.

14. 12. 2023. u 09:37 >> 09:37

GRUPNU fazu Lige konferencija fudbaleri Čukaričkog završiće na ''Segeka areni'', gde će ih ugostiti ekipa Genka (18.45).

ЧУКАРИЧКИ ЗАВРШАВА ЕВРОПСКУ ОДИСЕЈУ У БЕЛГИЈИ: Брђани без освојеног бода на свом дебију у Лиги конференција

Foto: EPA-EFE/Tibor Illyes

Srpski predstavnik je ove sezone debitovao u evropskim takmičenjima i može se reći da se nije lepo proveo. Nakon pet uvodnih kola nije osvojio nijedan bod u neugodnoj grupi sa Ferencvarošem, Fiorentinom i Genkom, pa zauzima poslednje mesto na tabeli.

Postigao je samo dva gola do sada, a primio ih čak 14 i uz Brejdablik i Bešiktaš ima najgoru odbranu u Ligi konferencija. 

U prošlom kolu ''brđani'' su bili jako blizu osvajanja prvog poena, držali su egal protiv Ferencvaroša da samog kraja, ali nekadašnji srpski reprezentativac Aleksandar Pešić je udarcem sa ivice kaznenog prostora u 98. minutu doneo važnu pobedu svom timu (1:2).

Čukarički je barem popravio igre u domaćem prvenstvu, vezao je tri trijumfa, ali igranje u Evropi je uzelo maha gostima koji će teško ponoviti uspeh ih prošle sezone kada su zauzeli treće mesto na tabeli Superlige Srbije.

Što se tiče Genka, on se bori za proleće u Evropi. Trenutno zauzima treće mesto u grupi ''F'' i zaostaje tri boda za Ferencvarošem koji gostuje vodećoj Fiorentini u istom terminu.

Belgijancima je potreban poraz mađarskog predstavnika i naravno pobeda nad Čukaričkim, a ako do toga dođe, gol-razlika će odlučivati o tome ko će u nokaut fazu jer su dva puta delili bodova u međusobnim duelima (po 0:0).

Genkova je trenutno 6:5, dok je četa Dejana Stankovića u boljoj poziciji sa 8:5, a ukoliko budu izjednačeni i po gol-razlici, gledaće se broj postignutih pogodaka.

Zanimljivo je da je domaćin na dve utakmice kod kuće u Ligi konferencija delio bodove, tako da će večeras imati dodatni motiv da dođe do prvog trijumfa pred svojim navijačima na ''Segeka areni''.

Zbog toga verujemo da će ''plavo-beli'' napasti jako od prvog minuta i očekujemo da u goleadi slave na večerašnjem duelu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,56)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić