OVO VEĆ POSTAJE TRADICIJA: Totenhem povede pa izgubi meč, da li će tako biti i protiv ''svraka''?

V.M.

10. 12. 2023. u 09:54 >> 09:54

JEDAN od derbija 16. kola Premijer lige igra se u Londonu gde posrnuli Totenhem dočekuje Njukasl (17:30).

ОВО ВЕЋ ПОСТАЈЕ ТРАДИЦИЈА: Тотенхем поведе па изгуби меч, да ли ће тако бити и против сврака?

FOTO: Tanjug/AP

Delovalo je da će Totenhem upisati prvu pobedu u proteklih mesec i po dana kada je sredinom nedelje ugostio gradskog rivala Vest hem. 

Sparsi su dominirali u prvom poluvremenu, poveli preko Romera, ali kako tradicija nalazž u poslednje vreme raspali su se u drugom delu igre što su čekićari iskoristili i osvojili sva tri boda (1:2).

Totenhem ne zna za povedu već pet kola, a zanimljivo je da je na svih pet mečeva stizao do prednosti koju nijednom nije uspeo da sačuva i ne samo da nije dolazio do trijumfa, već je u četiri navrata poražen, a jedini poen osvojio je proteklog vikenda na Etihadu protiv Sitija (3:3).

Očigledno je da povrede ključnih igrača poput Medisona, Sara, Van de Vena i Bentankura mnogo štete domaćinu koji na klupi nema igrače njihovog kvaliteta i kada su Dejvis, Skip i Hojberg na terenu nivo nastupa je na značajno slabijem nivou.

I pored pomenutih povreda i slabih rezultata, Totenhem je dočekao ovo kolo na petom mestu na tabeli i ako bi konačno došao do trijumfa mogao bi da se priključi borbi za neko od mesta koja vode u Ligu šampiona.

Sa druge strane, nakon par sjanih utakmica u kojima su remizirali sa PSŽ-om i savladali Čelsi, odnosno Junajted umor je konačno stigao goste koji su pre nekoliko dana ubedljivo poraženi od Evertona na ''Gudisonu'' (0:3).

To je bio jedan od lošijih nastupa Njukasla koji se ove sezone baš muči na gostovanjima i osvojio je samo pet bodova na sedam utakmica van svog ''Sent Džejmsis parka'' na kojem je sakupio 21 od svojih 26 poena.

Trener Edi Hau takođe ima velikih problema sa izostancima, pravio je vrlo malo izmena u poslednje vreme, pa je i logično što je umor stigao njegove izabranike kojima je meč na ''Gudsionu'' bio četvrti u 12 dana.

Listu povređenih svakako predvode prvotimci Botman, Poup,Longstaf, Burn, Vilson i suspendovani Tonali, a mlad stručnjak uz njih ne može ni da računa na Targeta, Viloka, Marfija, Mankilja i Andersona.

Ipak, Njukasl će ovaj meč dočekati sa određenom dozom samopozdanja jer je prošle sezone u oba navrata nadigrao Totenhem, 2:1 u Londonu i sada već čuvenih 6:1 na ''Sent Džejmsis parku''.

Na poslednjih šest utakmica pevaca oba tima su tresla mrežu, a mi verujemo da će to ponovo biti slučaj.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DA ZAČINITE BRAK? Radmila je bračni terapeut i ove savete treba da poslušate (VIDEO)