VLAHOVIĆ PROTIV OSIMENA: Juve trijumfom u derbiju može do prvog mesta

V.M.

08. 12. 2023. u 07:50

NA otvaranju 15. kola Serije A gledaćemo veliki derbi između Juventusa i Napolija. Meč se igra u Torinu na ''Alijanc stadionu'' sa početkom u 20.45.

ВЛАХОВИЋ ПРОТИВ ОСИМЕНА: Јуве тријумфом у дербију може до првог места

FOTO: AP

Domaća ekipa iz nedelje u nedelju nastavlja da ''razmenjuje udarce'' sa glavnim konkurentom za titulu, trenutno vodećim Interom, ali bjankoneri će večeras imati priliku da trijumfom bar nakratko preuzmu prvo mesto pošto zaostaju dva boda za liderom koji svoj meč 15. kola igra u subotu sa Udinezeom.

Juve je u prošlom kolu bio nadomak nove tradicionalne pobede od 1:0 protiv Monce, vodio je tim rezultatom do sudijske nadoknade, međutim, Karboni je poravnao na 1:1 u 92. minut, ipak ''stara dama'' je došla do čitavog plena u dramatičnoj završnici pogotkom Gatija dva minuta kasnije.

Zanimljivo je da je to bio treći vezani meč na kojem je odbrana čete Masimilijana Alegrija ''poklekla'' (svaki put primili po jedan gol), a na šest utakmica pre toga nijednom nisu vadili loptu iz svoje mreže.

Ta čvrsta odbrana je temelj Juveovog napada na titulu, kao i igre u Torinu na ''Alijanc stadionu'' na kojem su domaćini osvojili 17 bodova iz sedam odigranih mečeva uz gol-razliku 11:4.

Neće im biti lako da održe nepobedivi niz na svom terenu, jer im na noge dolazi ekipa koja ih je savladala na tri od poslednjih pet međusobnih duela, Napoli. Gosti su aktuelni šampioni, ali odbrana trona im ne ide dobro jer nakon 14 odigrnaih kola već zaostaju 11 bodova za vodećim Interom.

Upravo su neroazuri gostovali na ''Dijego Armando Maradoni'' proteklog vikenda i ubedljivim trijumfom (0:3) odneli tri boda u Milano. Da stvar bude još gora, tim trijumfom Napoli je ispao iz top četiri, mada je izjednačen sa četvrtoplasiranom Romom po broju poena, ali je zbog lošije gol-razlike iza nje na tabeli.

Najveći razlog za slab start sezone uprava kluba tražila je u Rudiju Garsiji koji je smenjen tek par meseci od početka njegovog mandata, a na njegovo mesto dovedeno je dobro poznato lice, Valter Macari. Iskusni Italijan je debitovao pobedom nad Atalantom (2:1), ali nakon toga je doživeo dva vezana poraza od Reala i Intera.

Ipak, ono što mu daje samopouzdanje da njegovi izabranici mogu do iznenađenja je činjenica da ove sezone mnogo bolje igraju u gostima nego kod kuće i jedna su od najboljih gostujućih ekipa Serije A sa 17 sakupljenih poena iz sedam mečeva na strani.

Što se tiče izostanaka, od bitnijih imena kod Napolija neće biti Marija Ruija koji će se na tribinama pridružiti Oliveiri i Zanoliju, dok je pod upitnikom kapiten Di Lorenco koji je zaradio blagu povredu na treningu ove nedelje.

Sa druge strane, kod domaćina standardno neće biti Pogbe, Vee, Fađolija i De Šilja.

Ono što takođe može rešiti meč je obračun centafora Dušana Vlahovića i Viktora Osimena koji se ne nalaze u zavidnim formama, ali poseduju individualni kvalitet kojim u svakom trenutku mogu doneti prevagu u korist svog tima.

Očekujemo jedan veoma zanimljiv i ujednačen meč na kojem tipujemo da će oba tima zatresti mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)