LIVERPUL IMA ŠAMPIONSKE AMBICIJE: Klopova četa ne bi smela da se muči protiv ''kolibara''

V.M.

03. 12. 2023. u 08:35

U okviru 14. kola Premijer lige, redsi će na ''Enfildu'' dočekati ekipu Fulama (15:00).

ЛИВЕРПУЛ ИМА ШАМПИОНСКЕ АМБИЦИЈЕ: Клопова чета не би смела да се мучи против колибара

FOTO: Tanjug/AP

Fudbaleri Liverpula ponovo izgledaju kao ekipa koja može da se bori za sam vrh tabele nakon veoma slabe prošle sezone, a potvrdu toga videli smo u prošlom kolu kada su odneli bod sa ''Etihada'' (1:1) i tako prekinuli neverovatan niz Sitija od 23 vezane pobede pred svojim navijačima.

Tim remijem redsi su se održali u vrhu i trenutno su treći na tabeli sa pet poena zaostatka u odnosu na vodeći Arsenal koji je odigrao meč više.

Sada se Liverpul vraća na svoj ''Enfild'' na kojem kako tradicija nalaže pruža fenomenalne partije. Niko još nije uspeo da odnese ni bod sa čuvenog stadiona ove sezone i Klopova četa se nalazi u sjajnoj seriji od deset vezanih pobeda u svim takmičenjima kod kuće.

Grotlo ''Enfilda'' je najskorije osetio LASK iz Linca koji je gostovao u Engleskoj sredinom nedelje u petom kolu Lige Evrope i malo je reći da se nije lepo proveo jer je ispraćen sa četiri ''komada'' nazad u Austriju.

Tim trijumfom Liverpul je osigrao igranje u osmini finala drugog najjačeg evropskog klupskog takmičenja u kojem slovi za glavnog favorita po mnogim kladionicama.

Ono što je posebno impreisvno u igrama Klopove čete na ''Enfildu'' je to koliko malo pogodaka prima, a najbolje o tome svedoči i više nego imresivna gol-razlika ''redsa'' kod kuće ove sezone, 28:3.

Što se tiče Fulama, on je u ponedeljak odigrao jednu od zanimljivijih utakmica u Premijer ligi ove sezone. Dočekao je ekipu Vulverhemptona i na kraju je u meču u kojem su viđena tri penala, veliki broj šansi, sudijskih greški slavio sa 3:2 pogotkom Vilijana sa bele tačke u nadoknadi drugog poluvremena.

Tim trijumfom kolibari su prekinuli negativan niz od četiri prvenstvena meča bez pobede i što je još bitnije dodatno su se odmakli od zone ispadanja, pa sada imaju osam poena prednosti u odnosu na Everton koji je prvi tim ispod crte.

Ono što još daje na značaju toj pobedi Fulama je to što su igrali bez najboljeg igrača Paljinje koji se nakon odrađene suspenzije vraća na teren.

Ipak, kolibari nemaju mnogo čemu da se nadaju pred gostovanje na ''Enfildu'' jer su na sedam ovosezonskih utakmica na strani ostvarili samo jednu pobedu i primili čak 13 golova.

Što se tiče izostanaka, domaćini će biti bez Alisona, Robertsona, Žote, Bajčetića i Alkantare, dok će kod Fulama meč propustiti Diop, Muniz i Traore.

Liverpul je prošle sezone savladao ekipu iz prestonice sa 1:0 pred svojim navijačima, a mi verujemo da će danas biti nešto ubedljiviji.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&|1+||1+ (kvota 1,72)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)