ALKMAR ŽELI REVANŠ ZA NAJVEĆI ŠOK SEZONE: Zrinjski protiv Legije prokockao šanse za prolaz u nokaut fazu

O. M.

30. 11. 2023. u 12:11

FUDBALERI Zrinjskog gostuju AZ Alkmaru u petom kolu E grupe Lige konferencija. Utakmica se igra od 18 časova i 45 minuta na Viktori stadionu u Alkmaru.

АЛКМАР ЖЕЛИ РЕВАНШ ЗА НАЈВЕЋИ ШОК СЕЗОНЕ: Зрињски против Легије прокоцкао шансе за пролаз у нокаут фазу

Profimedia

Prva utakmica ovih rivala u Mostaru donela je jedan od najsenzacionalnijih preokreta u istoriji evropskih takmičenja. Holanđani su posle prvog poluvremena vodili sa 3:0 pod Bijelim brijegom, ali su domaći u nastavku postigli četiri gola i doneli istorijsku pobedu za bosanski fudbal, prvu u grupnoj fazi nekog evropskog kupa.

Posle tog podviga "plemići" nisu osvojili ni bod, iako su već u narednom kolu dobro namučili favorizovanu Aston vilu u Birmingemu. Teško je očekivati da Mostarci mogu do novog iznenađenja kojim bi sačuvali nekakve izglede za prolaz u drugi krug, oni su svoju priliku za to propustili u dvomeču sa Legijom, koja je začudo lider ove grupe posle četiri kola, jer je osim dve pobede nad "plemićima" u prvom kolu iznenadila Aston vilu.

Što se tiče Alkmara, ova ekipa bi sa dve pobede prošla u šesnaestinu finala, ali samo pod uslovom da Aston vila pobedi Legiju večeras. Svaki drugi scenario odgovara Poljacima.

AZ je pre četiri dana savladao Folendam sa 3:0 i tako prekinuo seriju od četiri utakmice bez pobede koja je ovu ekipu koštala pada na treće mesto u Erediviziji gde su dugo bili jedini tim koji je parirao fantastičnoj ekipi PSV Ajndhovena. Sada ih je pretekao šampion Fejenord. 

S druge strane, Zrinjski je posle poraza od Legije izgubio i u gradskom derbiju od Veleža, ali se vratio na pobedničku stazu trijumfima u dva mala hercegovačka derbija, protiv Širokog Brijega i Gabele. Konačno su odigrali sve zaostale utakmice i tako se popeli na drugo mesto Premijer lige BiH sa četiri boda zaostatka za najboljim klubom Republike Srpske, banjalučkim Borcem.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)