SRBIJI I DALJE ''BRIDE OBRAZI'': Englezi su prošli put brojali do devet!

V.M.

18. 11. 2023. u 12:16 >> 12:16

U okviru grupe ''F'' kvalifikacija za Evropsko prvenstvo za igrače do 21. godine, Srbija će ugostiti Enlgesku (21:00).

СРБИЈИ И ДАЉЕ БРИДЕ ОБРАЗИ: Енглези су прошли пут бројали до девет!

Foto: Profimedia

Seniorske reprezentacije su u glavnim ulogama ovog vikenda, ali i mladi igraju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo i u jednom od mečeva koje su na programu u subotu, Srbija će u Bačkoj Topoli dočekati reprezentaciju Engleske. Gosti su veliki favoriti u ovom duelu, ali naši momci žele da se osvete za ubedljiv poraz od pre mesec dana u meču odigranom u Nottingemu (9:1).

Srbija je povela na tom meču pogtokom Lučića, ali Enlezi su nakon toga odsekli krila ''orlićima''  i postilgi neverovatnih devet golova usput ostvarivši jednu od najubedljivijih pobeda u istoriji mlade reprezentacije.

Iako je naša selekcija generalno dobro otvorila kvalifikacije sa šest osvojenih poena iz uvodna tri kola, savez je odlučio da je vreme za rokadu na klupi pa je Dušana Đorđevića nasledio nekadašnji seltkor A reprezentacije, Ljubinko Drulović.

''Orlići'' zauzimaju treće mesto na tabeli i do sada su savladali Azerbejdžan, odnosno Severnu Irsku i večeras će pokušati da se osvete silovitim Englezima za ubedljivi poraz, a dovoljno o tome koliko su ''naoštreni'' to da učine govori podatak da će čak četiri igrača sa spiska Piksija Stojkovića igrati na večerašnjem meču.

U pitanju su Rakov, Lučić, Mitrović i Mihajlo Ilić.

Sa druge strane terena biće akutelni evropski prvaci koji su glavni favoriti za prvo mesto u grupi ''F''. Tu ulogu su opravadali u prva dva kola pobedama nad Luksemburgom i Srbijom, ali nakon toga su doživeli iznenađujuć poraz od Ukrajine pa se nalaze na drugom mestu.

Moguće je da je došlo do opuštanja u redovima gostiju nakon trijumfa nad Srbijom i da se tu može naći razlog za poraz od Ukrajinaca, ali sigurno je da trener Karlajl neće dozovoliti da se to ponovi i očekujemo da njegovi izabranici budu maksimalno fokusirani od prvog minuta na večerašnjem duelu.

Iako par igrača koji su bili ključni u osvajanju proteklog Evrospkog prvenstva više nemaju prava nastupa za mladu reprezentaciju, Englezi su i dalji fudbalska sila, a predvodnik ove nove generacije je sjani Kol Palmer koji u dresu Čelsija pruža briljantne partije ove sezone i već je postigao četiri gola uz dve asistencije u Premijer ligi.

Sigurno je da naša selekcija neće dozvoliti da se ponovi bruka iz Notingema, ali verujemo da će kao i na tom meču obe reprezentacije zatresti mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)