BUGARI PRVI PUT BEZ KRSTAJIĆA: Ne znaju za pobedu tačno godinu dana!

V.M.

16. 11. 2023. u 12:48

U duelu prvog i poslednjeg na tabeli grupe ''G'' sastaće se Bugarska i Mađarska. Meč se igra na stadionu ''Vasil Levski'' bez prisustva publike sa startom u 18.00.

БУГАРИ ПРВИ ПУТ БЕЗ КРСТАЈИЋА: Не знају за победу тачно годину дана!

Foto: EPA-EFE/VASSIL DONEV

Nakon katastrofalnog kvalifikacionog ciklusa i samo dva osvojena boda iz šest odigranih utakmica, Bugari su se odlučili za smenu trenera, pa je tako avantura Mladena Krstajića na klupi ''lavova'' neuspešno završena, a njegovo mesto zauzeće iskusni Ilian Iliev koji će uporedno nastaviti svoju ulogu trenera Černo Morea sa kojim se nalazi u vrhu tabele domaćeg prvenstva.

Ilievu će ovo biti prvi put da predvodi neku reprezentaaciju u svojoj karijeri i izjavio je da želi da implementira pravu taktiku kojom će prodrmati ekipu koja je imala veoma težak period u prethodnih 12 meseci jer je poslednji trijumf ostvarila 16. novembra 2022. kada je u prijateljskoj bila bolja od Kipra.

Glavni zadatak za Bugare biće da poboljšaju svoju ofanzivnu igru, pošto su na poslednja četiri duela postigli samo jedan gol i to u neuspehu protiv Crne Gore (1:2).

Struči štab naše reprezentacije će pomno gledati večerašnji susret pošto će Srbija, ukoliko Crna Gora savlada Litvaniju, svoju sudbinu o plasmanu na Euro odlučivati u duelu sa Bugarima koji je na programu za par dana.

Potpuno je drugačija situacija u taboru Mađara koji ne znaju za poraz u ovom kvalifikacionom ciklusu i kao prvoplasirani u grupi ''G'' dočekuju ovaj susret.

Ostvarili su četiri trijumfa uz dva remija u dosadašnjem toku kvalifikacija i ako bi danas ponovo slavili, zacementirali bi prvo mesto na tabeli.

Potreban im je samo još bod kako bi i matematički osigurali plasman na Euro, a s ozbirom na to da se nalaze u fantastičnoj seriji od deset vezanih utakmica u svim takmičenjima bez poraza izvesno je da će ga večeras osvojiti.

Ipak, većinu svojih pobeda Mađari su ostvarili pred svojim navijačima, a u gostima su na tri odigrana meča sakupili pet bodova (jedan trijumf uz dva remija).

Večerašnji rivali su već odigrali jedan meč u ovom kvalifikacionom ciklusu kada je krajem marta Mađarska rutinski slavila na ''Puškaš areni'' sa 3:0, a zanimljivo je da su sva tri pogotka postignuta u uvodnih 40 minuta utakmice.

Očekujemo još jedan duel u kojem će inicijativa biti na strani gostiju i verujemo da će uspeti da dođu do nova tri boda.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,68)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)