DERBI ZAČELJA U SERIJI A: Dve najlošije ekipe brazilskog prvenstva otvaraju kolo

O. M.

08. 11. 2023. u 10:33

DUELOM dve najlošije ekipe, Amerike Mineiro i Koritibe, otvara se 33. kolo brazilske Serije A. Utakmica se igra na stadionu "Rajmundo Sampajo" u Belo Horizonteu od 23 časa po srednjoevropskom vremenu.

ДЕРБИ ЗАЧЕЉА У СЕРИЈИ А: Две најлошије екипе бразилског првенства отварају коло

Foto: Profimedia

Amerika je poslednja na tabeli sa 21 bodom, a Koritiba je samo jednu poziciju iznad sa dva boda više. Domaći su u seriji od 11 utakmica bez pobede. Poslednji trijumf ostvarili su pre više od dva meseca, kada su sa 2:0 pobedili Santos. Od tada su zabeležili šest poraza i pet nerešenih.

Kod kuće su pre četiri dana podelili bodove u lokalnom derbiju protiv Atletiko Mineira (1:1), čime su prekinuli seriju od pet poraza na svom stadionu.

Inače, ovaj stadion zvanično je otvoren 25. juna 1950. godine utakmicom SFRJ - Švajcarska na četvrtom Mundijalu, a četiri dana kasnije na njemu se desilo najveće iznenađenje u dotadašnjoj istoriji fudbala, selekcija SAD je sa 1:0 savladala Englesku za koju se do tada mislilo da je nepobediva.

Koritiba je ostvarila tri pobede i 13 poraza u poslednjih 16 utakmica. Pre desetak dana je u gostima pobedila Internacional sa 4:3, iskoristivši činjenicu da je domaći tim od devetog minuta igrao bez isključenog Vitaa. Posle toga usledila su dva poraza kod kuće, od Gojasa i Gremija. 

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,77)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!