"BIKOVI" BEZ SRPSKOG REPREZENTATIVCA NA INTER: "Neroazuri" dolaze po petu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima

O. M.

08. 11. 2023. u 09:04 >> 09:04

SALCBURG u sredu od 21 čas na Red bul areni dočekuje Inter u okviru četvrtog kola grupe "D" Lige šampiona.

БИКОВИ БЕЗ СРПСКОГ РЕПРЕЗЕНТАТИВЦА НА ИНТЕР: Нероазури долазе по пету узастопну победу у свим такмичењима

Tanjug/AP

"Bikovi" u ovaj meč ulaze sa tri uzastopne pobede u poslednje dve nedelje. U austrijskoj Bundesligi su kod kuće bili bolji od Altaha sa 3:0 i Tirola u gostima sa 2:0, a slavili su i u nacionalnom kupu protiv Hartberga posle boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Posle 13 odigranih kola, sa 29 osvojenih bodova, Salcburg zauzima vodeće mesto na tabeli u domaćem šampionatu i sva je prilika da je ponovo najozbiljniji kandidat za osvajanje šampionske titule, 18. ukupno, a 14. u poslednjih 16 godina od kada je klub pod patronatom kompanije za proizvodnju energetskih pića.

Red bulsi su svoj put u Ligu šampiona započeli iznenadnom pobedom od 2:0 u Lisabonu protiv Benfike. Nažalost, njihova početna radost bila je kratkog veka jer je ekipa Gerharda Štrubera pretrpela poraze od Real Sosijedada i Intera u naredna dva kola. Neuspeh u predstojećoj utakmici mogao bi da dovede do kraja njihove nade da prođu u sledeću fazu takmičenja, ali i dalje bi ostali u konkurenciji za treće mesto i selidbu u nokaut fazu Lige Evrope, pošto je Benfika zakovana za dno tabele za sada još uvek bez ijednog boda.

S druge strane, uprkos činjenici da je sakupio sedam bodova iz tri odigrana kola, Inter još nije uspeo da ponovi izvanredne rezultate iz prethodne sezone, kada je stigao do finala Lige šampiona.

Takmičenje su otvorili remijem na gostovanju Real Sosijedadu (1:1), a zatim su ostvarili dve veoma tesne pobede, protiv Benfike (1:0) i Salcburga (2:1). Sosijedad je takođe skupio sedam bodova, ali je ispred Intera na tabeli grupe "D", jer je bio nešto ubedljiviji u susretima sa dva autsajdera grupe, mada se za Benfiku pred početak takmičenja taj "epitet" nije vezivao, ali su ga "orlovi" zaslužili neubedljivim igrama.

Kada je Serija A u pitanju, Inter je posle trijumfa protiv Salcburga zabeležio dve veoma važne pobede u ligi, protiv Rome na svom stadionu rezultatom 1:0 i protiv Atalante u gostima 2:1, pa posle 11 odigranih utakmica i dalje drži vodeću poziciju na tabeli sa 28 osvojenih bodova i glavni je favorit za osvajanje Serije A, čime bi stekao pravo da na grb prišije i drugu zvezdicu jer bi mu to bila jubilarna 20. titula.

Salcburg i Inter igrali su finale Kupa UEFA davne 1994. godine, kada je Inter dva puta pobedio po 1:0 i tako osvojio preteču Lige Evrope. To su pre ovih susreta u istoj grupi Lige šampiona bila jedina dva meča ovih ekipa.

Salcburg pred ovaj meč ima podugačak spisak igrača na koje trener Gerhard Štruber neće moći da računa, a među njima je i srpski reprezentativac Aleksa Terzić.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)