ĐIRONA NASTAVLJA KORAK S REALOM: Osasuna konačno pobedila kod kuće, može li nastaviti niz protiv najprijatnijeg iznenađenja sezone?

O. M.

04. 11. 2023. u 09:48

SUBOTNjI program u španskoj La ligi otvaraju Osasuna i Đirona. Utakmica 12. kola se igra na stadionu "El Sadar" u Pamploni od 14 časova.

ЂИРОНА НАСТАВЉА КОРАК С РЕАЛОМ: Осасуна коначно победила код куће, може ли наставити низ против најпријатнијег изненађења сезоне?

Tanjug/AP

Gostujuća ekipa najprijatnije je iznenađenje sezone, možda ne samo u Španiji nego u celoj Evropi. Mali tim iz španske pokrajine Katalonije posle 11 odigranih kola sakupila je čak 28 bodova i nalazi se na deobi prvog mesta sa slavnim Real Madridom.

Kakav je to podvig govori podatak da su u prošloj sezoni, koju su završili na respektabilnom desetom mestu, posle 11 kola imali devet bodova na kontu. 

Đirona je bodove prepustila samo Real Madridu, od koga je izgubila sa 3:0 iako je uz malo više sreće mogla bar do boda, odnosno Real Sosijedadu s kojim je u prvom kolu odigrala nerešeno 1:1 na Anoeti.

Belo-crvene krasi jaka timska igra što se vidi i iz podatka da je 25 psotignutih golova podeljeno na čak 11 igrača. To je inače drugi najbolji napad u La ligi posle madridskog Atletika.

Namučila se Đirona da dođe do pobede u Kupu kralja protiv niželigaša San Rokea pošto je tek u osmom minutu nadoknade Savio postavio konačnih 2:1 za goste.

Osasuna od početka sezone igra po sistemu toplo-hladno, što je ekipu iz Pamplone dovelo na 11. poziciju sa 13 bodova. U prošlom kolu su izgubili od Betisa golom ska u nadoknadi vremena iako su u 86. minutu stigli do izjednačenja. T o je bio šesti Osasunin poraz u sezoni, najviše što su skupili u prvih 11 kola u poslednjih šest sezona La lige.

Osasuna kod kuće ima samo jednu pobedu koju je ostvarila pre dve nedelje protiv Granade (2:0).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&0-3 (kvota 1,95)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije