PARTIZAN PROTIV SVOJE DECE: "Crno-beli" u Novom Pazaru traže 12. uzastopnu pobedu, domaćin juri Evropu

O. M.

06. 11. 2023. u 13:51 >> 13:51

LIDER Super lige Srbije Partizan gostuje Novom Pazaru u jednom od derbija 14. kola. Utakmica se igra na Gradskom stadionu od 15 časova pred praznim tribinama jer je domaćin kažnjen zbog huliganskih ispada.

ПАРТИЗАН ПРОТИВ СВОЈЕ ДЕЦЕ: Црно-бели у Новом Пазару траже 12. узастопну победу, домаћин јури Европу

M. Vukadinović

Partizanu će se u ovoj utakmici suprotstaviti tri bivša igrača koji su ovog leta pojačali redove Novog Pazara, Adem Ljajić, Sejduma Suma i Marko Šćepović. Automatski su porasle i ambicije tima kao i nada navijača da Novi Pazar može da izbori izlaz u Evropu.

Za sada im dobro ide, Pazarci su uoči 14. kola bili šesti na tabeli srpske Super lige sa 17 bodova, jednim manje od četvrtoplasirane Vojvodine koja je remizirala sa Železničarom pa sada beži dva boda, ali ima utakmciu više. Novi Pazar je bodovno izjednačen sa Čukaričkim koji je ove godine nastupa u Ligi konferencija. Upravo četvrto mesto sledeće godine garantuje plasman u kvalifikacije za ovo takmičenje, a u zavisnosti od toga ko će osvojiti Kup Srbije, možda će i peto biti dovoljno.

Pazarci su pre nekih mesec dana prošli kroz kratkotrajnu krizu kada su zabeležili dva uzastopna poraza, od lučanske Mladosti i Voždovca, ali su se konsolidovali i savladali dva najveća konkurenta za plasman u Ligu konferencija, Vojvodinu (3:1) i Čukarički (1:0). Ni tu nije bio kraj seriji dobrih reultata pošto je usledio remi sa vicešampionom Srbije i trenutno trećeplasiranom ekipom na tabeli, TSC-om iz Bačke Topole (1:1). Pre pet dana gostovali su u okviru prvog kola Kupa ekipi Železničara iz Pančeva i minimalnim rezultatom overili vizu za narednu rundu najmasovnijeg klupskog takmičenja u Srbiji.

Partizan je u Kupu gostovao Jedinstvu iz Uba i pobedio sa 1:0, golom Nemanje Nikolića. Bio je to deveti uzastopni trijumf "crno-belih" posle eliminacije od Nordsjelanda i peta uzastopna utakmica u kojoj ekipa nije primila gol. U tom periodu gol-razlika je 14:0. 

U šampionatu Srbije Partizan je vezao 11 pobeda nakon uvodnog remija sa TSC-om.

Partizan ima više uspeha u međusobnim susretima, ali je Novi Pazar kod kuće uvek bio neugodan protivnik crno-belima. Na poslednjih pet utakmica u Novom Pazaru domaći su pobedili tri puta, a gosti dva puta. Pre toga, četiri uzastopna duela završena su podelom bodova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 2 (kvota 1,50) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)