MBAPE DOBIO PARTNERA U ZLOČINU: Vunderkind u veznom redu nosi PSŽ do pete uzastopne pobede

V.M.

03. 11. 2023. u 16:13 >> 16:13

NA otvaranju 11. kola francuske Lige 1 aktuelni šampion će na ''Parku prinčeva'' ugostiti ekipu Monpeljea (21.00).

МБАПЕ ДОБИО ПАРТНЕРА У ЗЛОЧИНУ: Вундеркинд у везном реду носи ПСЖ до пете узастопне победе

Foto Profimedia

Nakon nešto slabijeg otvaranja sezone, igrači Pariz Sen Žermena su polako počeli da shvataju fudbalsku filozofiju koju forsira Luis Enrike i nakon reprezentativne pauze su upisali četiri uzastopne pobede u svim takmičenjima.

Poslednja u nizu bila je ona protiv Bresta proteklog vikenda koja je ostvarena u samoj završnici meča. Pri rezultatu 2:2 Kilijan Mbape je promašio penal u sudijskoj nadoknadi, ali lopta mu se odbila pravo na nogu te ju je rutinski prosledio u mrežu.

To mu je bio drugi gol na meču, a pored njega se u listu strelaca upisao novi biser francuskog fudbala Voren Zair Emeri. Sjajni vezni fudbaler ima samo 17 godina i već je neizostavni šraf u startnoj postavi Parižana.

Pre ovog susreta pažnju na sebe skrenuo je sjajnom partijom protiv Milana u Ligi šampiona, nakon koje su legende fudbala hvalile talentovanog fudbalera, a Tijeri Anri je izjavio da je samo nebo granica za sjajnog Zair Emerija.

''Sveci'' su se ovom serijom pobeda popeli na drugo mesto u Ligi 1 i zaostaju samo bod za vodećom Nicom, a uz to zauzimaju prvo mesto u ovosezonskoj grupi smrti (grupi ''F'') Lige šampiona sa šest osvojenih bodova iz uvodne tri utakmice.

O tome koliko se domaćin poboljšao nakon pauze govori činjenica da je za vreme trijumfalnog niza postigao 12 pogodaka, po tri na svakom meču.

Sa druge strane, Monpelje je u pokrajinskom derbiju savladao Tuluz. To je gostima bila bitna pobeda jer su njom utekli iz zone ispadanja, ali i dalje se nalaze u opasnosti jer imaju samo dva boda više od Meca koji se nalazi na mestu koje garantuje baraž za opstanak u Ligi 1.

Federacija je odlučila da Monpeljeu oduzme bod zbog ponašanja navijača koji su petardom pogodili golmana Klermona, tako da umesto 12 imaju 11 poena na svom saldu. Ipak, i pored toga zauzimaju 11. mesto na tabeli, što dovoljno govori o ujednačenosti ekipa u donjem domu Lige 1.

Zanimljivo je da izabranici Mišela de Zakarijana ove sezone bolje igraju u gostima nego kod kuće i čak sedam od svojih 11 bodova osvojili su na strani. Goleade su redovna pojava na gostujućim utakmicama Monpeljea koji van svog stadiona na pet odigranih mečeva ima gol-razliku 9:6.

Što se tiče međusobnih duela PSŽ je devet puta zaredom pobeđivao večerašnjeg rivala, a posebno je bio ubedljiv na poslednja tri susreta (4:0, 5:2, 3:1).

Dobra vest za Enrikea je što se u ekipu posle povrede vraća Markinjos koji će dodatno zategnuti odbranu Parižana za koje verujemo da će rutinski slaviti na ''Parku prinčeva''.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&3-6 (kvota 1,87)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)