ATALANTA JURI MESTO KOJE VODI U LIGU ŠAMPIONA: ''Boginji provincije'' neće biti lako protiv probuđenih ''azura''

V.M.

30. 10. 2023. u 08:07

OSOKOLjEN pobedom nad Fiorentinom prošle nedelje, Empoli će na svom terenu pokušati da utekne iz zone ispadanja kada od 18:30 ugosti Atalantu na ''Karlo Kastelaniju''.

АТАЛАНТА ЈУРИ МЕСТО КОЈЕ ВОДИ У ЛИГУ ШАМПИОНА: Богињи провинције неће бити лако против пробуђених азура

FOTO: Tanjug/AP

Nakon katastrofalnog otvaranja prvenstva i pet vezanih poraza, ''azuri'' su podigli formu i na poslednja četiri susreta su sakupili sedam bodova što im je bilo dovoljno za beg iz opasne zone pred početak kola ali vratili su se u nju nakon jučerašnjeg remija Monce i Udinezea.

Najimpresivniju partiju pružili su tačno pre sedam dana kada su gostovali u Firenci gde su okončali niz Fiorentine od osam uzastopnih utakmica bez poraza trijumfom od 2:0. 

Prvi gol na meču postigao je iksuni Ćićo Kaputo u 21. minutu, dok je pobedu potvrdio Đasi u završnici duela.

Empoli nije uspeo da postigne gol u četiri od svojih pet utakmica kod kuće ove sezone, a ukupno samo jedan ligaški gol na domaćem terenu je manje od bilo kog drugog tima u ligama petice ove sezone.

Takođe su pobedili u samo jednom na poslednjih sedam susreta sa Atalantom na ''Karlo Kastelaniju'', izgubivši u pet navrata, tako da ih očekuje veoma težak meč večeras.

Sa druge strane, gosti su trenutno zauzimaju šestu poziciju, ali imaju samo dva boda manje od četvroplasiranog Napolija tako da ga trijumfom mogu preskočiti na tabeli. Najveće zasluge za to idu njihovoj formi pred svojim navijačima, Atalnta je do sada odigrala četiri utakmice na ''Gevis stadionu'' i osvojila je deset bodova, a ono što je posebno impresivno je podatak da golman Muso nije primio nijedan pogodak na tim susretima.

Ipak, u gostima je potpuno drugačija priča jer je ''boginja provincije'' na pet mečeva izvan Bergama doživela čak tri poraza uz samo dve ostvarene pobede.

Za razliku od nekih prethodnih godina, Atalanta Đan Pjera Gasperinija je više fokusirani na defanzivu i ima drugu najbolju odbranu u Skudetu sa samo osam primljenih golova.

''Boginji'' dobro ide i u Ligi Evrope gde je preko nedelje remizirala sa Šturmom iz Graca (2:2) i trenutno zauzima prvo mesto u grupi ''D''.

Što se tiče izostanaka, kod domaćina neće biti Pecele, a kod gostiju će meč propustiti Ture i Vorlicki.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: X2&|1+ (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!