BIVŠI IGRAČ ZVEZDE GURA LEČE U VRH ITALIJANSKOG FUDBALA: "Grifoni" se polako bude posle lošeg starta povratničke sezone

O. M.

22. 09. 2023. u 10:03 >> 10:03

OVOG petka Leče dočekuje Đenovu u drugoj utakmici petog kola italijanske Serije A. Utakmica se igra na stadionu "Vila del Mare" od 20 časova i 45 minuta. Leče je četvrti na tabeli sa osam bodova, a Đenova 13. sa četiri.

БИВШИ ИГРАЧ ЗВЕЗДЕ ГУРА ЛЕЧЕ У ВРХ ИТАЛИЈАНСКОГ ФУДБАЛА: Грифони се полако буде после лошег старта повратничке сезоне

Profimedia

"Đalorosi" su jedno od najprijatnijih iznenađenja ove sezone pošto u prva četiri kola još nemaju poraz. Pobedili su Lacio u prvom kolu sa 2:1. Iako su do te pobede došli posle preokreta i to golovima u 85. i 87. minutu bio je to zaslužen trijumf jer je ekipa iz Apulije bila konkretnija u napadu i imala više pokušaja prema golu protivnika.

Drugu pobedu ostvarili su protiv Salernitane sa 2:0 u meču u kome je gost imao veći posed lopte ali je Leče bio opasniji i opet zasluženo stigao do pobede. Sa oba gostovanja ove sezone doneli su po bod. Protiv Fiorentine bilo je 2:2, iako je domaćin već posle 25 minuta vodio sa 2:0. Meč u Monci završen je rezultatom 1:1. Ovog puta Leče je prokockao vođstvo, a kasnije sa igračem manje nije mogao da vrati prednost.

Najzaslužniji za dobre igre Lečea je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, crnogorski reprezentativac Nikola Krstović, koji je po dolasku iz Dunajske strede za četiri miliona evra, postigao tri gola na isto toliko utakmica. Protiv Lacija nije igrao jer se ekipi pridružio samo dva dana ranije.

Leče je dobro startovao i u Kupu Italije pošto je sa 1:0 savladao ekipu Koma.

Đenova nije dobro počela povratničku sezonu u Seriji A, ali su se stvari kasnije malo popravile.  Na startu ih je Fiorentina savladala sa 4:1. iako su zasluženo izgubili, rezultat ne odsliakva pravo stanje na terenu jer je "viola" bila bolja možda za gol ili dva, ali su imali sreće da im uđe sve što su uputili u okvir gola. 

Počeo je utakmicom protiv Fiorentine na svom stadionu i izgubio 1:4. Bila je to utakmica u kojoj je bilo malo šansi na obe strane, ali su gosti bili bolji i skoro sve svoje šanse pretvorili u golove.

U drugom kolu usledilo je iznenađenje pošto je Đenova uspela da savlada Lacio sa 1:0 usred Rima. U tom meču vratila im se sreća koju su izgubili protiv Fiorentine pošto su iz jedinog udarca u okvir gola, iz kontre koju je u 16. minutu povukao reprezentativac Italije Mateo Rategi, došli do tri boda. 

Đenova je posle toga izgubila od Torina sa 1:0, a u prošlom kolu iznenadila je šampiona Napoli sa kojim je remizirala 2:2. "Grifoni" su do do 76. minuta vodili sa 2:0, a do 84. su imali tri boda u džepu, ali je i jedan protiv šampiona uspeh za povratnika u elitni razred italijanskog fudbala.

I Đenova je u drugom kolu Kupa, nakon što je u prvom, nakon niza preokreta, eliminisala Modenu rezultatom 4:3.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1X&0-3 (kvota 1,65) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)