"ŽUTOJ PODMORNICI" GODI LIGA EVROPE: Panatinaikos nema uspeha protiv španskih timova

O. M.

21. 09. 2023. u 10:56

VILjAREAL gostuje Panatinaikosu u prvom kolu F grupe Lige Evrope. Utakmica se igra na "Olimpijskom stadionu Spiridon Luis" u Atini od 18 časova i 45 minuta.

ЖУТОЈ ПОДМОРНИЦИ ГОДИ ЛИГА ЕВРОПЕ: Панатинаикос нема успеха против шпанских тимова

Foto: Profimedia

Navijači Panatinaikosa bili su u ekstazi posle pobede njihovih ljubimaca u dvomeču trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Marselja, ali ih je bolna realnost pogodila u plej-ofu kada su kiksnuli protiv Brage. Iako su imali aktivan rezultat sa gostovanja u Portugalu (1:2), šokirali su ih gosti usred Atine i pobedom od 1:0, mora se istaći zasluženo, prošli u elitno klupsko takmičenje Starog kontinenta, a atinske "zelene" poslali u "utešnu" Ligu Evrope.

Nije ni to loše za Panatu, koja nije dočekala evropsku jesen od sezone 2016/17. kada je zauzela poslednje mesto u grupnoj fazi Lige Evrope.

Izabranici Ivana Jovanovića su za razliku od kvalifikacija za Ligu šampiona perfektno odigrali prva tri kola grčkog šampionata i sakupili maksimalnih devet bodova uz gol-razliku od 9:0. Brazilac Bernard je postigao trećinu od tog broja, što je za jedan gol više nego što je imao na kontu u celoj prošloj, debitantskoj, sezoni. U kvalifikacijama za LŠ nije se upisivao u strelce, pa se još čeka njegov evroprvenac.

Srpski reprezentativci Filip Đuričić i Filip Mladenović zabeležili su po dva nastupa u prvenstvu, a ofanzivni vezista odigrao je i svih šest u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok je levi bek i tu ostvario dva nastupa.

Ako je suditi po tradiciji, "zeleni" se neće dobro provesti protiv Viljareala, jer u okršajima sa španskim klubovima imaju nezavidan bilans od tri pobede, sedam remija i čak 19 poraza. 

Viljareal želi da taj skor još više popravi u korist španskih timova. "Žuta podmornica" je pre tri godine osvojila Ligu Evrope, sledeće sezone stigla do polufinala Lige šampiona, a prošle je stigla "samo" do osmine finala Lige konferencija.

Kada je reč o Ligi Evrope, Viljareal je nanizao 15 utakmica bez poraza (12 pobeda i tri remija) u toj trijumfalnoj sezoni, ali je i ranije imao zapažene rezultate u ovom takmičenju (dva polufinala i četvrtfinale). Zanimljivo je da na pet poslednjih gostovanja u ovom takmičenju "žuta podmornica" nije primila gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,93) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024