NORVEŠKA SE UZDA U HOLANDA: Ovacije za "krstaše" uprkos rekordnom porazu

O. M.

12. 09. 2023. u 12:23

NORVEŠKA dočekuje Gruziju u šestom kolu kvlaifikacija za EURO2024 u Nemačkoj. Utakmica se igra ovog utorka na stadionu Uleval u Oslu od 20 časova i 45 minuta.

НОРВЕШКА СЕ УЗДА У ХОЛАНДА: Овације за крсташе упркос рекордном поразу

FOTO: AP

S obzirom da je Škotska lider ove grupe sa maksimalnim učinkom od 15 bodova iz pet utakmica, a da je u istoj grupi i Španija koja je apsolutni favorit, Norvežanima gori pod nogama i svaki naredni meč u grupi im je praktično eliminacioni. Sve osim pobede protiv Gruzije značilo bi verovatni oproštaj od plasmana na završni turnir, a Norveška nema siguran rezervni plan, pošto preko Lige nacija nije izborila pravo na baraž.

Norveška već dugo nije bila u završnoj fazi nekog velikog takmičenja, preciznije nikad u 21. veku. Poslednji plasman na Evropsko prvenstvo imali su 2000. godine, dok su se poslednji put sastali na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Francuskoj.

Norveška ima samo jednu pobedu u grupi A i to protiv autsajdera Kipra koji je igubio sve mečeve. Poraženi su vikinzi od Španije u gostima i Škotske kod kuće, dok su u prvom duelu sa Gruzijom prokockali vođstvo od 1:0 i na kraju osvojili mršavi bod (1:1).

Prošlog četvrtka odigrali su prijateljsku protiv selekcije Jordana i ostvarili ubedljiv trijumf od 6:0.

Gruzija se nikada u svojoj istoriji nije plasirala na završni turnir nekog velikog takmičenja, a ovaj put su se navijači nadal ida bi relativno laka grupa mogla da im omogući prvo takvo slavlje. Račune im je pomrsila furiozna Škotska koja je neočekvianiali zasluženi lider grupe, ali imaće Kvaratshelija i drugovi popravni jer su obezbedili baraž i to kao najbolja ekipa C divizije sa 16 osvojenih bodova.

Gruzija je u nedelju u meču protiv Španije zabeležila najubedljiviji poraz u svojoj istoriji pošto je kao domaćin izgubila 7:1, ali navijačima to nije mnogo smetalo jer su ovacijama ispratili svoje ljubimce u svlačionicu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&2-4 (kvota 1,95) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije